«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών παρουσίασε τον οδικό χάρτη ρύθμισης οφειλών»

22 Ιανουαρίου 2019
Δελτίο Τύπου

 

 

Σε μία κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του ΕΕΑ και την Ομάδα του Προγράμματος EARLY WARNING EUROPE ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, την Κυριακή 20/1/2019.

Σε μία κρίσιμη περίοδο για την οικονομία, το πρόβλημα που απασχολεί την πλειοψηφία επαγγελματιών και επιχειρήσεων είναι οι οφειλές και οι δυνατότητες ρύθμισης τους.

Ο Οδικός Χάρτης Ρύθμισης Οφειλών είναι μία ακόμα πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της οικονομίας.

Αποτελεί μια «κωδικοποίηση» των υφιστάμενων επιλογών που μπορεί να έχει ένας επιχειρηματίας και ένας ελεύθερος επαγγελματίας για να ρυθμίσει χρέη σε Δημόσιο, Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία και ιδιώτες. Γνωστές λύσεις για τις οποίες όμως, έως σήμερα, η πληροφορία είναι διάσπαρτη. Πλέον με το χρήσιμο αυτό «εργαλείο» ο ενδιαφερόμενος οφειλέτης θα μπορεί να βρει σε ένα σημείο όλες τις επιλογές, όπως αυτές θα ισχύουν ανά πάσα στιγμή. Ο νομικός συνεργάτης του ΕΕΑ κ. Δημήτρης Αναστασόπουλος έκανε την αναλυτική παρουσίαση του Οδικού Χάρτη ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε όλους τους οφειλέτες από τις 30/1/2019 στην ιστοσελίδα www.eea.gr και www.earlywarning.eea.gr

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε αναλυτικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις εξαιτίας του μεγάλου ύψους των οφειλών τους, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μία συνολική λύση, επεσήμανε τις προοπτικές που δίνει στις επιχειρήσεις το Early Warning Europe το οποίο υλοποιεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και στάθηκε στην αποδοτική συνεργασία που έχει το ΕΕΑ με την Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους, ενώ ο Ειδικός Γραμματέας κ. Φώτης Κουρμούσης προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση για τις αλλαγές του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.

Στην εκδήλωση έγινε ειδική αναφορά για το Πρόγραμμα Early Warning Europe, την παρουσίαση του οποίου έκανε ο υπεύθυνος κ. Σύρος Κοσκοβόλης. Για το Πρόγραμμα, στο οποίο έως σήμερα έχουν υπαχθεί περισσότερες από 550 επιχειρήσεις μίλησαν ακόμη διαγνώστες και μέντορες που συμμετέχουν σε αυτό, καθώς και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κ. Γιώργος Φλωράς.

Ιδιαίτερο «χρώμα» στην εκδήλωση έδωσε ο σκιτσογράφος Άγγελος Κωνσταντίνου ο οποίος αποτύπωσε σε ένα σκίτσο όλες τις παρουσιάσεις των ομιλητών.

Από το Ε.Ε.Α.