Συνάντηση Αντιπροέδρου ΕΕΑ Ηλ. Μάνδρου – Μητροπολίτη Μεσογαίας

Στο επίκεντρο οι φονικές πυρκαγιές και οι δράσεις ανακούφισης των πληγέντων.

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαο, με επίκεντρο τις φονικές πυρκαγιές και τις δράσεις ανακούφισης των πληγέντων, είχε την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, ο Γ’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ηλίας Μάνδρος.
Στη συζήτηση, διάρκειας μίας ώρας, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Μάνδρος ανέπτυξε τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προβαίνει το ΕΕΑ για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.
Τα μέτρα στήριξης έχουν ως εξής:
  • Άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 50.000 ευρώ που θα κατευθυνθούν προς τους πληγέντες επιχειρηματίες, μέσω της συνεργασίας του ΕΕΑ με τους Δήμους και τους Εμπορικούς Συλλόγους του Μαραθώνα και της Ραφήνας.
  • Διάθεση όσων πραγματογνωμόνων κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές και να προχωρήσει άμεσα η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και των αποζημιώσεων.
  • Συνεργασία του ΕΕΑ με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών για να αποζημιωθούν σε ελάχιστες ημέρες όσοι είχαν ασφαλίσει τις περιουσίες τους με ασφάλεια πυρός.
  • Παρέμβαση του Επιμελητηρίου προς την ίδια Ένωση προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα συνδρομής για τους πληγέντες που οι περιουσίες τους δεν είχαν ανάλογη ασφάλιση.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής – στην περιοχή ανήκουν Ραφήνα, Κόκκινο Λιμανάκι, Νέος Βουτζάς- υποδέχθηκε ιδιαίτερα θετικά τις δράσεις του ΕΕΑ και εξέφρασε την πρόθεσή του για στήριξη και ενίσχυσή τους.