tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Α. Σαμαράς: Άμεση η ανάγκη συμφωνίας με τους εταίρους

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά την συνάντηση που είχε με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ, τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και το ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά την συνάντηση που είχε με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ, τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και το ευρώ.

 

 

Όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς, «ο χρόνος στενεύει πολύ επικίνδυνα» και κάθε μέρα που περνάει είναι επιζήμια για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ψυχολογία των πολιτών και της αγοράς. Πρόσθεσε, δε, ότι πρέπει να σταματήσει η πορεία προς την ύφεση της οικονομίας.
 
Σχετικά με τη διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και εκπροσώπων των θεσμών που διεξάγεται το τελευταίο πενταήμερο στις Βρυξέλλες, σε επίπεδο Brussels Group, ο Α. Σαμαράς εκτίμησε ότι υπάρχει «κινητικότητα» και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα επέλθει συμφωνία.

Αναλυτικά η δήλωση του Α. Σαμαρά:

"Ολοκλήρωσα, σήμερα στις Βρυξέλλες, μια σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους, που -θυμάστε- ξεκίνησε την προηγούμενη Τρίτη, στο Στρασβούργο.

Επεσήμανα, τόσο στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον κ. Γιούνκερ, σήμερα, όσο και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον κ. Σουλτς και τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων πριν λίγες μέρες, ότι οι θυσίες του Ελληνικού λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες.

Τους ζήτησα να στηρίξουν την Ελλάδα. Και συγκεκριμένα αναφέρθηκα στην ανάγκη άμεσης εκταμίευσης των κερδών των κεντρικών τραπεζών, τα SΜPs, που είναι 1,9 δισ., που ήταν άλλωστε και μέρος της συμφωνίας, που είχαμε πετύχει το Νοέμβρη του 2012.

Το μήνυμα που έχω προς την κυβέρνηση είναι ότι πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει τα ψέματα, να σταματήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να προχωρήσει, τις επόμενες μέρες, σε μια συμφωνία. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει πια άλλος χρόνος. Πρέπει να προχωρήσει σε συμφωνία".

 

 

Πηγή : capital.gr