tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Το Ε.Ε.Α. δίπλα στους πληγέντες των σεισμών σε Τουρκία & Συρία – Συγκέντρωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Ένα φορτηγό γεμάτο με είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες των φονικών σεισμών σε Τουρκία-Συρία συγκέντρωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ», που ανέλαβε αμέσως μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εμπορικοί Σύλλογοι και ΕΒΕ, επαγγελματίες, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ε.Ε.Α.

Τα είδη παραδόθηκαν την Πέμπτη 2/3/2023, παρουσία αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, σε χώρο του Σ.Ε.Φ., όπου η Περιφέρεια Αττικής συγκεντρώνει τα αναγκαία προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στους πληγέντες.

Το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Νίκος Γρέντζελος και Νίκος Κογιουμτσής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Βαφειαδάκης.

“Ο μεγάλος σεισμός στην Τουρκία με τα χιλιάδες θύματα, με τους εκατομμύρια αστέγους, ασφαλώς και ευαισθητοποίησε και τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών πήρε την πρωτοβουλία και ζήτησε τόσο από τα μέλη του όσο και από τα κλαδικά σωματεία να ανταποκριθούν στο κάλεσμα ώστε να στείλουμε τα αναγκαία αγαθά σε όλους όσοι σήμερα είναι στους δρόμους. Είναι δεδομένο ότι εμείς οι Έλληνες και οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα, όπως σήμερα στην Τουρκία και στη Συρία, και μέσα από την κοινή μας προσπάθεια με τους υπόλοιπους ανθρώπους της χώρας μας, δείχνουμε για άλλη μία φορά ότι στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στη γειτονική χώρα είμαστε δίπλα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια και μπορούμε να δώσουμε μία χείρα βοηθείας στους συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή υποφέρουν μέσα στον χειμώνα από τα δεινά του σεισμού”, δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Με τη σειρά του ο κ. Γρέντζελος ανέφερε ότι “το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, μαζί με τα Σωματεία και τους Συλλόγους, συμμετέχουν στη μεγάλη προσπάθεια για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης έτσι ώστε να αποσταλούν στους πληγέντες του φονικού σεισμού στην Τουρκία. Η αλληλεγγύη σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καθήκον και για τους ελεύθερους επαγγελματίες”.

“Σαν Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, ευαισθητοποιημένοι μετά από την πολύνεκρη τραγωδία στην Τουρκία και τη Συρία, κατορθώσαμε και μαζέψαμε μέσω των μελών μας αρκετά είδη, απαραίτητα αυτή τη στιγμή για τους χιλιάδες άστεγους Τούρκους και Σύρους συμπολίτες μας. Είμαστε παρόντες σε τέτοιου είδους δράσεις. Δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα οι λαοί σε τούτες τις ώρες, ίσα ίσα είναι ενωμένοι και αυτό φαίνεται εν τοις πράγμασι”, τόνισε ο κ. Κογιουμτσής.

Από την πλευρά του ο κ. Γαβαλάκης υπογράμμισε: “Σε μία δύσκολη μέρα, σε μία μέρα, που από εκεί που η σκέψη μας ήταν κυρίως στους ανθρώπους που ζουν αυτά που ζουν στη γειτονική μας χώρα, στην Τουρκία, μετά τους φονικούς σεισμούς, έρχεται και μία μέρα που όλη μας η σκέψη είναι στα τραγικά γεγονότα ύστερα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Όμως σήμερα έπρεπε να είμαστε εδώ, να μαζέψουμε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης που όλοι εσείς, οι άνθρωποι των σωματείων, οι επαγγελματίες φρόντισαν, για να δείξουμε και τη δική μας αλληλεγγύη στους πληγέντες της γειτονικής μας χώρας. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δεν είναι μόνο δίπλα στις επιχειρήσεις, δεν αγωνίζεται μόνο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των συμφερόντων τους, αλλά δείχνει και το κοινωνικό του πρόσωπο και στέκεται δίπλα στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη είτε στην πατρίδα μας είτε και δίπλα από αυτήν όταν πραγματικά το έχουν ανάγκη”.

“Ο πρόσφατος φονικός σεισμός που συνέβη στη γείτονα ευαισθητοποίησε τους επαγγελματίες της Αθήνας και δείχνοντας ενεργά τη συμπαράστασή τους στον τούρκικο λαό μάζεψαν μία μεγάλη ποσότητα τροφίμων, ειδών ρουχισμών και πρώτης ανάγκης. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Οι λαοί είναι αλληλέγγυοι. Ελπίζουμε να επουλωθούν σύντομα οι πληγές από τον φονικό σεισμό”, σημείωσε, τέλος, ο κ. Βαφειαδάκης.

 

 

Μεταξύ άλλων, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προσέφεραν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καθηγητών – Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής (ΣΕΦΑ), ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών, η Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ), η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής (ΣΠΑΤΕ) , το Φροντιστήριο «ΝΕΟΝ», το Φροντιστήριο «ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΝ», το Φροντιστήριο PLAY & LEARN, ο Παιδικός Σταθμός «ΑΣΤΕΡΑΚΙ ΜΟΥ ΛΑΜΠΡΟ», ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς, η εταιρία «Σκλαβενίτης», καθώς και πάρα πολλοί ιδιώτες.

Στη φωτογραφία ο κ. Γιώργος Ζηκόπουλος, Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων του Ε.Ε.Α. και Γενικός Γραμματέας του Europalso.