tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί αύριο το απόγευμα και θα πάει προς ψήφιση στην Ολομέλεια την Τρίτη.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί αύριο το απόγευμα και θα πάει προς ψήφιση στην Ολομέλεια την Τρίτη.

Η συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές θα γίνει με τη διαδικασία του επείγοντος.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθούν τα 13 εκ των 15 προαπαιτούμενων, ενώ για τα υπόλοιπα δύο κυβερνητικό στέλεχος αναφέρει ότι θα κλείσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ναυτεμπορική, έως και χθες το βράδυ συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς προκειμένου οι διατάξεις να λάβουν την οριστική τους μορφή.

Πάντως φαίνεται ότι δεν θα ενσωματωθούν οι φορολογικές διατάξεις που ήθελε να περάσει η κυβέρνηση για τον ακατάσχετο λογαριασμό των επιχειρήσεων, την τόνωση των ηλεκτρονικών πληρωμών αλλά και την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων. Και αυτό διότι δεν έχει βρεθεί ακόμη κοινά αποδεκτή λύση ούτε για τον ακατάσχετο λογαριασμό (οι θεσμοί επιμένουν στη θέση τους να μην υπάρξει τέτοιος λογαριασμός, έστω και αν το ακατάσχετο περιορίζεται σε μικρό ποσοστό του συνόλου) ούτε για τον φόρο που θα πρέπει να πληρώνουν όσοι εμφανίζουν τα «κρυφά» εισοδήματά τους.

Δεδομένου ότι τελειώνει και ο Σεπτέμβριος, θεωρείται πλέον εξαιρετικά πιθανό τα μέτρα για την τόνωση των ηλεκτρονικών πληρωμών να μην ενεργοποιηθούν μέσα στο 2016 και ολόκληρο το σχέδιο να μετατεθεί να ισχύσει από το νέο έτος.

 

 

Πηγή : www.naftemporiki.gr