tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΕΕΑ: Παράταση 15 ημερών για πρόσληψη ανέργων νέων έως 29 ετών

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την υποχρέωση άμεσης πρόσληψης, αμέσως μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης

Μετά από ενέργειες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας δόθηκε τελικά από το υπουργείο Εργασίας παράταση 15 ημερών στο περιθώριο για πρόσληψη νέων εργαζομένων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών». Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την υποχρέωση άμεσης πρόσληψης, αμέσως μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης, πράγμα που δημιουργούσε σοβαρά γραφειοκρατικά προβλήματα στις επιχειρήσεις – μέλη του ΕΕΑ πέρα από τον κίνδυνο να εκπέσουν του δικαιώματος και να τους ζητηθεί επιστροφή των επιδοτήσεων!

 

Το ΕΕΑ με επιστολή του ζήτησε και πέτυχε παράταση αυτής της ημερομηνίας διευκολύνοντας διεκπεραίωση των διαδικασιών.  Στην επιστολή εξέθεσε το παρακάτω αιτιολογικό:

«Σας γνωρίζουμε ότι το Επιμελητήριό μας έχει δεχτεί επανειλημμένως από μέλη του διαμαρτυρίες σχετικά με το χρονικό όριο πρόσληψης την επομένη της λήξης της πρακτικής άσκησης των ανέργων νέων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών». Λαμβάνοντας υπόψη ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης της πρόσληψης σε μία μόνο ημέρα είναι σχεδόν ανέφικτη, δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα στις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν προχωρήσει στις προσλήψεις των παραπάνω ανέργων έχοντας δεδομένη την επιδότησή τους.

Παρακαλούμε για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος, παρατείνοντας το χρονικό όριο πρόσληψης…»