tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου αμέσως μετά το σκηνικό ρήξης

Για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά τη ρήξη Βαρουφάκη – Ντάισελμπλουμ συζήτησε εκτενώς χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας με το οικονομικό επιτελείο.

Για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά τη ρήξη Βαρουφάκη – Ντάισελμπλουμ συζήτησε εκτενώς χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας με το οικονομικό επιτελείο.

 

Από χθες το απόγευμα όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης αφιερώνουν χώρο και χρόνο στην τοποθέτηση του Γιάνη Βαρουφάκη για την άρνηση της ελληνικής πλευράς να συνομιλήσει με την τρόϊκα και στην σχεδόν οργισμένη αντίδραση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μπροστά στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται και προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση, ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου χθες αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μελετάται ο τρόπος άμυνας της ελληνικής πλευράς καθώς εκτιμάται ότι από τη Δευτέρα θα αυξηθούν κατά πολύ τόσο οι πιέσεις των δανειστών, όσο και οι αγορές.

 

 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική για την οποία άλλωστε έχει δεσμευτεί και προεκλογικά.

Η βούληση της κυβέρνησης αφορά ένα σχέδιο για αλλαγή πορείας, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών, όπως ήδη επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

Πάντως, στις Βρυξέλλες εκφράζουν προβληματισμό για τα ανησυχητικά μηνύματα που προέρχονται από την Αθήνα, σχετικά με την αμφισβήτηση μνημονιακών συμφωνιών. Ειδικότερα, θεωρούν ότι μέτρα όπως ο περιορισμός της εμβέλειας του ΕΝΦΙΑ, ή η επαναπρόσληψη απολυθέντων του Δημοσίου θα έχουν μεγάλο δημοσιονομικό κόστος, που μπορεί να εκτροχιάσει τον στόχο του πλεονάσματος. Σημείο ανησυχίας αποτελούν και οι εξαγγελίες περί ματαίωσης ακόμη και συμφωνηθέντων κατ' αρχήν ιδιωτικοποιήσεων. 

 

Πηγή : imerisia.gr