tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Επεισοδιακή κάθοδος των αγροτών-βίντεο

Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν μέχρι το μεσημέρι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα για τη μεγάλη κινητοποίηση που κάνουν διαμαρτυρόμενοι κατά του ασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης. Τελικό σημείο συγκέντρωσης είναι το Σύνταγμα το απόγευμα.

 

Από το πρωί εκατοντάδες αγρότες αποβιβάστηκαν στο Πειραιά και από εκεί με διάφορα μέσα έφτασαν στην πλατεία Καραϊσκάκη και σε συνέχεια στην πελατεία Βάθη όπου απέκλεισαν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Η εξέλιξη της κινητοποίησης γίνεται με πολλά εμπόδια από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες παρεμποδίζουν την κάθοδο σε διάφορα σημεία. Επεισόδια σημειώθηκαν στην Πλατεία Καραϊσκάκη με ρίψη δακρυγόνων από την αστυνομία. Πολλά μπλόκα της αστυνομίας πέριξ των Αθηνών και σε εθνικές οδούς έχουν αποκλείσει τους αγρότες.

 

Συγκρούσεις σημειώνονται σε πολλά σημεία της Αττικής όπως στην Ανατολική Αττική και στο Χαϊδάρι όπου η χρήση δακρυγόνων είναι ευρεία. Η αστυνομία έκανε κάποιες προσαγωγές.

 

Κομβόι με τρακτέρ κατεβαίνει από τη Λάρισα και είναι άγνωστο να θα καταφέρουν να περάσουν όλα τα μπλόκα των αστυνομικών.

 

Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν μέχρι το μεσημέρι.