tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Επιδότηση εισφορών για μετατροπή εργαζόμενων με μπλοκάκι σε μισθωτούς

Δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας.

Πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για όσους εργοδότες επιλέξουν να επανεγγράψουν εργαζόμενους με μπλοκάκι σε μισθωτούς προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.

"Το πρώτο βήμα έγινε μέσα από την κοινωνική ασφάλιση και τη δυνατότητα να διαμοιράζεται η ασφαλιστική εισφορά ανάμεσα στον εργαζόμενο και στον εργοδότη. Ήση, 22.000 εργαζόμενοι με μπλοκάκι έχουν εγγραφεί στη σχετική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ. Τώρα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και το δεύτερο βήμα. Θέτουμε σε εφαρμογή ένα μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για όσους εργοδότες επιλέξουν τον απασχολούμενο σε αυτούς με μπλοκάκι σε μισθωτό εργαζόμενο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Έκανε λόγο για "κίνητρο να μετατραπεί η ψευδής αυταπασχόληση, σε αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή μισθωτή εργασία".

Οικονομική ενίσχυση – επανεκπαίδευση "εγκλωβισμένων" εργαζομένων

Στη διάρκεια των δηλώσεών του ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε επίσης ένα πρόγραμμα οικονικής ενίσχυσης και επανεκπαίδευσης – ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ- για σχεδόν 50 χιλ. εργαζόμενους που βρίσκονται απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα – είναι σε επίσχεση εργασίας ή απασχολούνται σε κλάδους με φθίνουσα πορεία.

"Εθνικός στόχος η ανάκτηση της εργασίας"

Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ο πιο σημαντικός εθνικός στόχος είναι η ανάκτηση της εργασίας και η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πολίτη.

Επισήμανε ακόμη ότι "η πιο σημαντική είδηση είναι η σταθερή μείωση των ποσοστών ανεργίας και η σταθερή αύξηση των θέσεων εργασίας", κάνοντας λόγο για αποτελέσματα που δεν έχουν έρθει από μόνα τους, αλλά μετά από εργώδη προσπάθεια με σχέδιο και μεγάλες δυσκολίες.