tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΕΣΠΑ : Για ποιους ισχύει ο Ανοιχτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός

Με την σύσταση του Λογαριασμού αυτού επιτυγχάνεται η εκταμίευση των συγχρηματοδοτούμενων πόρων προς τους δικαιούχους των τεσσάρων δράσεων επιχειρηματικότητας

Η οριστικοποίηση των όρων σύστασης του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού (Escrow Account) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ο οποίος θα ενεργοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες με την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, αποτέλεσε το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη.

Ο Ανοιχτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός αφορά στους δικαιούχους των δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία" (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Με την σύσταση του Λογαριασμού αυτού επιτυγχάνεται η εκταμίευση των συγχρηματοδοτούμενων πόρων προς τους δικαιούχους των τεσσάρων δράσεων επιχειρηματικότητας που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, χωρίς να απαιτείται η κατάθεση από μέρους τους εγγύησης προκαταβολής.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του διαμορφούμενου πλαισίου πολιτικής, που προωθείται από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για την απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων, την ενίσχυση της ρευστότητας και τη χρηματοδοτική στήριξη των δικαιούχων προκειμένου να διευκολύνονται στις επιχειρηματικές τους πρωτοβουλίες.

«Πρόκειται για ένα μέτρο ουσίας, που ανταποκρίνεται σε ένα βασικό αίτημα των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της χώρας αλλά και ενός πολύ μεγάλου πλήθους υποψηφίων επενδυτών που επιδεικνύουν διαρκώς αυξανόμενη εμπιστοσύνη στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας. Είμαστε σίγουροι ότι η ενεργοποίηση του Λογαριασμού θα οδηγήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς και την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας» δήλωσε κ. ο Αλ. Χαρίτσης.

Πηγή www.euro2day.gr