tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Φαινόμενο Ευρυδίκη: Πλημμύρες στη Δ. Αττική- Μια νεκρή

Έντονες βροχοπτώσεις σήμερα το πρωί στη Δυτική Αττική

Έντονες  βροχοπτώσεις σήμερα το πρωί στη Δυτική Αττική έφεραν μεγάλες πλημμύρες σε  ορισμένες περιοχές με επίκεντρο τη Ν. Πέραμο και τα Μέγαρα.

 

Η πυροσβεστική έχει κινητοποιηθεί ενώ και δυνάμεις από την Αθήνα ενισχύουν την προσπάθεια των τοπικών δυνάμεων.  Έχουν διακοπεί συγκοινωνίες, έχουν κλείσει δρόμοι χωρίς μέχρι το πρωί να αναφερθούν μεγάλες ζημίες. 160 κλείσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για να αντλήσει ύδατα από σπίτια στην περιοχή.

 

Νεώτερες πληροφορίες

 

Μια νεκρή και μια τραυματίας στη Μάνδρα Αττικής από τη σφοδρή κακοκαιρία, μεταδίδει η Πυροσβεστική. 

 

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε η Περιφέρεια Αττικής.

 

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο από τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου 2017 λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους και αρκετοί πολίτες στα σπίτια τους. 

 

Πολλά τα προβλήματα στη Μάνδρα, στα Μέγαρα, στις εθνικές οδούς κυρίως την παλιά προς Κόρινθο, αλλά και στη Θήβα.

 

Κλειστά τα σχολεία σε Νέα Πέραμο, Μαγούλα και Μάνδρα, όπου έχει καταστραφεί το αμαξοστάσιο και ο δήμος δεν μπορεί να συνεισφέρει στις επιχειρήσεις παροχής βοήθειας. 

 

Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39 χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32 χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα.

Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

 

Στη Μάνδρα η Πυροσβεστική προσπαθεί να απεγκλωβίσει ανθρώπους που έχουν ανέβει στη στέγη ενός κοντέινερ.

 

 

Όπως προβλέπεται, την Τετάρτη 15/11 από τις πρωινές ώρες, τα ισχυρότερα φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) αναμένονται στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα ενώ θα βρέχει και σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Στα νησιά του Αιγαίου Κρήτη και Δωδεκάνησα δεν αναμένονται φαινόμενα.

 

Το διήμερο Πέμπτης-Παρασκευής (15-16/11) διαδοχικές διαταραχές οφειλόμενες σε έντονη αστάθεια στην ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Λεπτομέρειες θα δοθούν με νέα ανακοίνωση.

 

Αναφορές έντονων φαινομένων μέσω της υπηρεσίας METEONOW είναι πολύ χρήσιμες σε όλους μας, για την παρακολούθηση της εξέλιξης τους. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε ΕΔΩ.

 

 

ΣΒ