tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο Γ. Δραγασάκης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει αύξηση κατώτατου μισθού, ίσως και από φέτος

Ο Γ. Δραγασάκης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει αύξηση κατώτατου μισθού, ίσως και από φέτος.

 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ενώ απέρριψε εκ νέου την ανάγκη προληπτικής γραμμής στήριξης μετά το πρόγραμμα.

Σχετικά με το θέμα των μισθών, τόνισε: «Η πτώση μισθών έχει τελειώσει και πρέπει να πάμε σε αύξηση. Αυτό είναι κάτι που το υπουργείο το μελετάει, μπορεί και φέτος», ενώ προσέθεσε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Για το θέμα των συντάξεων και για το εάν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η μείωσή τους, απέφυγε να απαντήσει, αναφέροντας ότι θα ξεκαθαριστεί το τι θα γίνει, εφόσον βγούμε από το πρόγραμμα και ξεκαθαρίσει το τοπίο. 

Ο κ. Δραγασάκης επίσης τόνισε την πεποίθηση του ότι η χώρα έχει μπει πλέον σε μία σταθερότητα.

«Ακόμα και στις συνθήκες τις σημερινές, η χώρα έχει μπει σε μια σταθερότητα. Είμαστε σε μια περιοχή που "μας έχουν ανάγκη", χτίζουμε διεθνείς συμμαχίες και προσπαθούμε να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας. Με ενδιαφέρει η χώρα και η κυβέρνηση να έχουμε μια αυτογνωσία των δυνατοτήτων μας» συμπλήρωσε, επικρίνοντας «κάποιες εσωτερικές δυνάμεις, που είχαν επενδύσει στην καταστροφολογία».