tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες κατά των νέων μέτρων

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέες και νέοι είπαν σήμερα βροντερό "όχι" στα νέα μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές και ψηφίζονται την Πέμπτη στη Βουλή. 

Στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν στις 11 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για "μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών".

Οι διαδηλωτές, μετά τις ομιλίες των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, πραγματοποίησαν μαζική πορεία στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Η ΓΣΕΕ συνεχίζοντας, όπως αναφέρει, "τον αγώνα της ώστε να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία", θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 18 Μαΐου και νέο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 18:30 στο Σύνταγμα.

Νωρίτερα, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία επίσης προς τη Βουλή. Το παρών στην κινητοποίηση έδωσε και ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε ότι "ο ταξικός αγώνας πρέπει να είναι καθημερινός, διαρκείας. Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, το 4ο μνημόνιο μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια πρέπει να πεταχθούν στο καλάθι της ιστορίας».

Ένταση στο Σύνταγμα

Την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι απεργιακές πορείες των συνδικάτων προς τη Βουλή, επικράτησε ένταση μεταξύ ομάδας κουκουλοφόρων και δυνάμεων της αστυνομίας στο Σύνταγμα. Νεαρά άτομα εκτόξευσαν μολότοφ εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να τα απωθήσουν. Άλλα άτομα πέταξαν πέτρες σε βαν τηλεοπτικού σταθμού στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στην Ομόνοια.

Θεσσαλονίκη

Τρεις πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Η πορεία του ΠΑΜΕ έφτασε πρώτη στο Διοικητήριο, αμέσως μετά έφτασε η πορεία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ και ακολούθως, η τρίτη πορεία με πρωτοβάθμια σωματεία, δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου που είχε ξεκινήσει από την Καμάρα.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας πορείας, ενώ βρισκόταν στην οδό Τσιμισκή, κάποιοι πέταξαν κόκκινες μπογιές στην πύλη και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, naftemporiki.gr