tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Νέες περικοπές στις συντάξεις ζητά το ΔΝΤ

Στο «στόχαστρο» των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ μπαίνουν ακόμα μία φορά οι συντάξεις και μάλιστα οι κύριες.

Στο «στόχαστρο» των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ μπαίνουν ακόμα μία φορά οι συντάξεις και μάλιστα οι κύριες.

 

Οι δανειστές ουσιαστικά απαιτούν οι κύριες συντάξεις να εξισωθούν στα επίπεδα των νέων και μικρότερων συντάξεων που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, με κατάργηση της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς» που θα προκύψει από τον επανυπολογισμό τους με τα ποσοστά αναπλήρωσης του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016.

 

Το ύψος των μειώσεων που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κυμαίνεται από 1,8% έως και 32,5% για τους συνταξιούχους ΙΚΑ, με 15 έως 40 χρόνια ασφάλισης, από 13% έως 27% για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, με 25 έως 35 έτη, από 0,34% έως 42,4% για τον ΟΑΕΕ με 25 έως 40 έτη ασφάλισης (κυρίως για συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ) και από 10% έως 22,6% για συνταξιούχους ΔΕΚΟ-τραπεζών με 35 έτη.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής από στοιχεία του ΙΚΑ φαίνεται ότι ο επανυπολογισμός κύριων συντάξεων είχε ξεκινήσει πριν καν έρθει ο νόμος Κατρούγκαλου! 

Καταγράφονται από τη Διεύθυνση Αναλογιστικών Μελετών και Στατιστικής του ΙΚΑ δεκάδες περιπτώσεις καταβαλλόμενων συντάξεων γήρατος, αναπηρίας και θανάτου με βάση την ηλικία των συνταξιούχων, την ασφαλιστική κλάση που είχαν όταν πήραν τη σύνταξη και το τελικό -σημερινό- ποσό μετά τις μειώσεις.

 

 

Πηγή : www.imerisia.gr