17/08/2017 | 08:37
Νέος εφιάλτης: Μεγάλη πυρκαγιά και στην Κεφαλονιά
Νέος εφιάλτης: Μεγάλη πυρκαγιά και στην Κεφαλονιά

Σχέδιο εκκένωσης των χωριών Λουρδάτα και Σιμωτάτα στην Κεφαλονιά μετά τα μεσάνυχτα από τις αρχές του τόπου, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από αργά το βράδυ της Τετάρτης ανάμεσα στα δύο χωριά έφτασε στις αυλές των πρώτων σπιτιών.

 

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ από τα Λουρδάτα όπου βρίσκεται και συντονίζει τις επιχειρήσεις, δήλωσε ότι "έχουν εκκενωθεί τα πρώτα σπίτια στα Λουρδάτα καθώς απειλούνται από την μεγάλη πυρκαγιά".

 

Από στιγμή σε στιγμή ξεκινά  απο το λιμάνι της Κυλλήνης καράβι ώστε να μεταφέρει πυροσβεστική δύναμη από την Ηλεία στην Κεφαλονιά, ώστε να συνδράμουν στο έργο των τοπικών πυροσβεστών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκκενωθεί τουριστικά καταλύματα στα Λουρδάτα, με τους τουρίστες να μεταφέρονται μακρυά από το κίνδυνο.

 

Στο σημείο βρίσκονται 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από τη κεντρική Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού.

 

Υπάρχει, εξάλλου, διακοπή ηλεκτροδότησης από Περατάτα έως Σιμωτάτα, ενώ όλα τα χωριά από Περατάτα έως Πλατιές είναι βυθισμένα στο σκοτάδι.

 

Πηγή: ΑΠΕ (φωτό από kefaloniapress)

 

ΣΒ

 

Tags: Κοινωνία, Περιβάλλον Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1111 φορές

Σχετικές Ειδήσεις