tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ουσιαστικά σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση

Μετά την «αναγνωριστική» επίσκεψη Σουλτς, έρχεται σήμερα στην Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ

Μετά την «αναγνωριστική» επίσκεψη Σουλτς, έρχεται σήμερα στην Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ

Πάντως φρόντισε ήδη να δείξει τις προθέσεις του, καθώς έχει  στείλει το μήνυμα ότι εάν η νέα κυβέρνηση επιμείνει και τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις τότε μπορεί να εκτροχιαστούν οι μεταρρυθμίσεις και να καθυστερήσει η ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

«Με κάθε ειλικρίνεια, εάν προσθέσει κανείς όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις, ο ελληνικός προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί πολύ σύντομα», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, δεν πρέπει να υπάρξουν μεγαλύτερες κρατικές δαπάνες, που θα μετατρέψουν το δημοσιονομικό πλεόνασμα σε έλλειμμα.

Πάντως εμφανίζεται έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις της νέας κυβέρνησης για την ελάφρυνση του χρέους, αν και όπως είπε, «αυτό που είναι πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι απλά να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει».

Στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι με τη σημερινή επίσκεψη του κ. Ντέισελμπλουμ ξεκινά η διαβούλευση με τους εταίρους που, όπως εκτιμούν, θα οδηγήσει σε βιώσιμη, συνολική συμφωνία για την ανασυγκρότηση της κοινωνικής οικονομίας της χώρας στο πλαίσιο μιας εξελισσόμενης Ευρώπης.