tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Περιπτερούχοι – Καπνοπώλες: Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων, Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών παρακολουθεί με εντεινόμενη ανησυχία τα συσσωρευόμενα αδιέξοδα

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων, Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών παρακολουθεί με εντεινόμενη ανησυχία τα συσσωρευόμενα αδιέξοδα του επαγγελματικού Κλάδου της Μικρής Λιανικής και των ψιλικών από την αναπαραγωγή των ίδιων πολιτικών.

          

  Ένα μήνα μετά την νέα αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα, για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος για μία ακόμη φορά βρίσκεται αντιμέτωπος με την εκ νέου συρρίκνωση της προμήθειάς του από τη διάθεσή τους στο καταναλωτικό κοινό, παρά την αύξηση της λιανικής τιμής. Την ίδια στιγμή το λαθρεμπόριο εξακολουθεί να συρρικνώνει την νόμιμη αγορά και πριμοδοτείται από τις νέες αυξήσεις των τιμών.

           

Σε θεσμικό επίπεδο, οι επιχειρησείς μας συρρικνώνονται από τα αυξανόμενα δημοτικά τέλη και την αυθαίρετη μεταχείρισή τους από τους Δήμους, ενώ οι δημοπρασίες των περιπτέρων οδηγούν ολοένα και περισσότερους συναδέλφους στην ανεργία.

 

Το Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων, Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών με συνεχείς του παρεμβάσεις προς την Πολιτεία αγωνίστηκε για να μπει ένας φραγμός στις ανερμάτιστες πολιτικές συρρίκνωσης του Κλάδου. Σήμερα που ο Κλάδος απειλείται πλέον με αφανισμό, είναι επίκαιρο να υψώσει τη φωνή του και έξω από τη χώρα προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αξιώνοντας την επαγγελματική του αξιοπρέπεια.

 

Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι συνάδελφοί μας απολαμβάνουν πλήρη αναγνώριση της επαγγελματικής τους υπόστασης και αξιοπρέπειας, με ποσοστά κέρδους πάνω από το 8% της λιανικής τιμής, κατοχυρωμένα και αναγνωρισμένα. Μόνο στην Ελλάδα ο λιανέμπορος καπνικών ειδών καλείται να σηκώσει το βάρος των ατελείωτων αυξήσεων των φόρων στα

 

Καπνοβιομηχανικά προϊόντα και του επιβάλλεται να επιδοτήσει το  φτηνότερο τσιγάρο με την βαρύτερη φορολογία στην Ευρώπη, χωρίς καμία προστασία απέναντι στο Κράτος και στις καπνοβιομηχανίες.

 

Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, η Διοίκηση καλεί τα μέλη του Συνδικάτου και κάθε ευαισθητοποιημένο συνάδελφο στην Ετήσια Τακτική Γενική της Συνέλευση, που θα λάβει χώρα την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:00 στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, 1ος όροφος (οδός Ελ. Βενιζέλου 44 & Χαρ. Τρικούπη) με τα ακόλουθα θέματα:

 

1.- Προσφυγή στα αρμόδια δικαιοδοτικά και μη όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της εθνικής πολιτικής καπνού σε επίπεδο φορολογίας και οργάνωσης της αγοράς. Ομιλητές: δικηγόροι κος. Ευάγγελος Παπαγιάννης, κος. Βασίλειος Καπερνάρος.

2.-Θεσμικά και Οικονομικά αιτήματα του Κλάδου. Ομιλητές: Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κος. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος Συνδικάτου κος. Γεώργιος Δούκας.

3. Τοποθετήσεις – Προτάσεις μελών Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και παρευρισκομένων μελών (όλες οι προτάσεις που θα καταθέσουν οι συνάδελφοι θα μπουν σε ψηφοφορία των εγγεγραμμένων μελών).

4. Έγκριση απολογισμού 2016 και προϋπολογισμού 2017, παρουσίαση από την Λογίστρια του Συνδικάτου κα. Κατερίνα Γεωργοπούλου και τον Πρόεδρο του Συνδικάτου κο. Γεώργιο Δούκα.

 

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου θα γίνει παρουσία επίσημων καλεσμένων καθώς και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Τα Πρακτικά θα είναι μαγνητοφωνημένα. Στην είσοδο της αίθουσας θα λειτουργεί η Γραμματειακή Υποστήριξη του Συνδικάτου και η είσοδος όλων των προσκεκλημένων, πλην των επισήμων, θα γίνεται με την επίδειξη της Κάρτας Μέλους.

 

ΣΒ