tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Πετρόπουλος: Δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις συντάξεων

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι η κυβέρνηση λέει «όχι» στην κατάργηση της προσωπικής διαφοράς παρά τις πιέσεις του ΔΝΤ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις έδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, υπογραμμίζοντας πως το ασφαλιστικό έχει κλείσει από πέρυσι με τη συμφωνία που υπήρξε.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση λέει «όχι» στην κατάργηση της προσωπικής διαφοράς παρά τις πιέσεις του ΔΝΤ για ανατροπή μετά το 2019.
Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης επανέλαβε ότι το σταθερό αίτημα της κυβέρνησης για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, ενώ υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων επικαλούμενος και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ακόμη πως το ΕΚΑΣ θα διατηρηθεί για τα ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) είπε πως θα προχωρήσει και πως σύντομα θα εκδοθούν οι σχετικές εγκύκλιοι που εκκρεμούν. Αναγνώρισε πως υπάρχουν τεχνικές δυσχέρειες για τις εγκυκλίους που αφορούν στα μπλοκάκια, ωστόσο σημείωσε ότι όσοι είναι ασφαλισμένοι και στο ΙΚΑ δεν έχουν λόγο να διακόψουν τη λειτουργία τους αφού θα πληρώνουν μόλις το 20% σε εισφορές επί των καθαρών εσόδων τους.