tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΠΟΦΕΕ: Οδηγός εφαρμογής Προστασίας Δεδομένων για επιχειρήσεις

Τι πρέπει να κάνει επιχείρηση σας για να συμμορφώνεται με τους κανόνες της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων

Τι πρέπει να κάνει επιχείρηση σας για να συμμορφώνεται με τους κανόνες της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων και πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πολίτες να ασκούν τα δικαιώματά τους σύμφωνα με τον κανονισμό.

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης για τον νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR), η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. δημιούργησε έναν χρηστικό οδηγό για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν και τίθενται σε ισχύ από 25 Μαΐου 2018.

Ο αναλυτικός αυτός οδηγός δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αντιληφθούν τις υποχρεώσεις τους στην διαδικασία συμμόρφωσης τους με τον νέο Γενικό Κανονισμό.

Ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ προβλέπει ότι οι πολίτες της ΕΕ έχουν το δικαίωμα προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων.

 

O νέος Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών, τέθηκε σε ισχύ στις 24 Μαΐου 2016 και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 25 Μαΐου 2018..

 

Ο κανονισμός αποκτά αυτομάτως δεσμευτικό χαρακτήρα σε όλη την ΕΕ από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του.

 

 

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (ΓΚΠΔ), ρυθμίζει την επεξεργασία από άτομο, εταιρεία ή οργανισμό των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν άτομα στην ΕΕ.

 

 

Δεν υπάγεται σε αυτόν η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αποθανόντων προσώπων ή νομικών προσώπων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

 

ΑΣΒ