tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ποια είναι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017

Παρά τις συνεχείς αναφορές του οικονομικού επιτελείου για επαναπροσδιορισμό των τελών κυκλοφορίας, τελικά δεν θα γίνουν αλλαγές για το 2017.

Παρά τις συνεχείς αναφορές του οικονομικού επιτελείου για επαναπροσδιορισμό των τελών κυκλοφορίας, τελικά δεν θα γίνουν αλλαγές για το 2017.

 

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως «αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια, κρίθηκε σκόπιμο να μη γίνουν αυτή τη στιγμή βεβιασμένες τροποποιήσεις».

 

Οι αλλαγές λοιπόν μετατίθενται για το μέλλον και όπως λένε από το ΥΠΟΙΚ θα υπάρξει δημιουργία εφαρμογής  που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π. χ με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).

Με τον τρόπο αυτό:

Θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας.

Θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό.

Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας.

 

Οπότε οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για τα τέλη κυκλοφορίας θα καταβάλουν όσα πλήρωσαν και πέρσι.

 

 

Πηγή : www.iefimerida.gr