tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σαμαράς : Κάλεσμα συναίνεσης στον Σύριζα

Άνοιγμα προς όλους σε μία διαδικασία συναίνεσης προκειμένου η Ελλάδα να εμφανιστεί με κοινό μέτωπο σε αυτή τη διαπραγμάτευση έκανε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουρ

Άνοιγμα προς όλους σε μία διαδικασία συναίνεσης προκειμένου η Ελλάδα να εμφανιστεί με κοινό μέτωπο σε αυτή τη διαπραγμάτευση έκανε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός.

«Όσο πιο ενωμένοι είμαστε σε αυτή την προσπάθεια να βγούμε από αυτό το τούνελ, τώρα που το φως είναι ξεκάθαρο, τώρα που είναι βέβαιη αυτή η εξέλιξη, τώρα που δεχόμαστε τα συγχαρητήρια των Ευρωπαίων θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό και ασφαλές για την Ελλάδα αν υπήρχε τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό μία ελάχιστη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε: «Αντί αυτού βλέπω μία απόλυτη άρνηση και το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να αποκρυπτογραφήσει τις ενστάσεις της κάθε συνιστώσας».

Παράλληλα τόνισε ότι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή «δεν επιτρέπει να εμφανιστεί η Ελλάδα με μία ενωμένη γροθιά. Καλώ τους πάντες σε αυτή τη διαδικασία συναίνεσης γιατί αντιλαμβάνονται ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Και λέω ότι: όπως στρώσεις θα κοιμηθείς».

Σε ερωτήσεις για τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της ΕΚΤ και τον πρόεδρο της Κομισιόν ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι δεν θα πρέπει να βγαίνουν συμπεράσματα για την διαπραγμάτευση της Ελλάδας. «Συζητήσεις γίνονται συνεχώς και δεν θα πρέπει αυτό να εκπλήσσει κανέναν. Δεν αποτελεί είδηση» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Για τα θέματα της διαπραγμάτευσης ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «Η Ελλάδα βρίσκεται σε συζήτηση με τους δανειστές της για την επόμενη ημέρα μετά τη λήξη του μνημονίου. Πως θα προχωρήσει με ασφάλεια και σύνεση σε μία έξοδο με μία πορεία αναπτυξιακή. Η επιστροφή στην κανονικότητα να γίνουμε μία φυσιολογική χώρα έχει αρχίσει. Τίποτα όμως δεν έχει κλείσει ακόμη αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα πέτυχε πολλά». 

Πηγή www.real.gr