tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά κατά της φοροδιαφυγής

σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά, στις τουριστικές περιοχές, στους θυλάκους λαθρεμπορίου και φοροδιαφυγής, διακίνησης κλπ

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μόλις παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο από  την απελθούσα υπουργό, Νάντια Βαλαβάνη, ξεκαθάρισε ότι πρώτος στόχος είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Επίσης ανακοίνωσε ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

 

Ειδικότερα ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι «όσα πράγματα τόσα χρόνια ετοιμάζαμε (σ.σ. με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτο) σε προγραμματικό επίπεδο στον ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα φοροδιαφυγής, δεν έχουμε πια καμιά δικαιολογία να μην τα κάνουμε πράξη. Και να του θυμίσω (σ.σ. του κ. Τσακαλώτου) ότι όταν πηγαίναμε προεκλογικά στο ΣΔΟΕ και δεσμευόμασταν για το τι είναι να κάνουμε, τώρα θα πάμε σαν υπουργός και σαν αναπληρωτής για να δεσμευτούμε ότι θα προχωρήσουν και θα γίνουν πράξη».

 

Ο κ. Αλεξιάδης έθεσε δύο άμεσες προτεραιότητες:

1. Να ξεκινήσουν άμεσα «σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά, στις τουριστικές περιοχές, στους θυλάκους λαθρεμπορίου και φοροδιαφυγής, διακίνησης κ.τ.λ.». Μάλιστα, ο νέος αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν αναλυτικές εξαγγελίες για τους ελέγχους, καθώς «δεν είναι δυνατόν αυτή η κυβέρνηση που φέρνει τόσο σκληρά μέτρα στα θέματα της έμμεσης φορολογίας, να επιτρέψει να χαθεί ούτε ένα ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ σε φοροφυγάδες και σε λαθρέμπορους».

2. «Δεν θα υπάρχει άλλη παράταση» στις φορολογικές δηλώσεις. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων είναι στις 26 Αυγούστου.