tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Θα συνεχιστούν οι αναδρομικές μειώσεις των συντάξιμων αποδοχών

Συνεχείς ανατροπές στο εισόδημα των συνταξιούχων, λόγω των εφαρμογών αναδρομικών μειώσεων.

Συνεχείς ανατροπές στο εισόδημα των συνταξιούχων, λόγω των εφαρμογών αναδρομικών μειώσεων.

Οι πιο σημαντικές ανατροπές που θα εφαρμοστούν αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, είναι οι ακόλουθες :

· Οι αναδρομικές παρακρατήσεις στις επικουρικές συντάξεις και τα μερίσματα για το διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου (ή Ιουνίου-Αυγούστου σε ορισμένες περιπτώσεις) και το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου αντίστοιχα, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον  Οκτώβριο του 2016 και θα φέρουν μέχρι και διπλάσιες μειώσεις στις παραπάνω παροχές (π.χ. στις επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα) την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2016.

· Ο αναδρομικός συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών που θα καταβληθούν από επαγγελματίες και αγρότες το α' εξάμηνο του 2017 σε σχέση με εκείνες οι οποίες θα καταβληθούν στο β' εξάμηνο του 2017.

· Η μη καταβολή "αναδρομικών" ονομαστικών αυξήσεων στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις από 1/1/2018 λόγω της αναμενόμενης αύξησης του ΑΕΠ το 2017.

· Η μη καταβολή "αναδρομικών" ονομαστικών αυξήσεων στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις (εφόσον αυξηθεί το ΑΕΠ το 2018) λόγω του συμψηφισμού τους με τις αρνητικές "προσωπικές διαφορές" (από 1/1/2019) που θα προκύψουν μετά τον επανυπολογισμό τους μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016-Σεπτεμβρίου 2017.

 

 

Πηγή : www.capital.gr