tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Το σταυροδρόμι του Αλέξη Τσίπρα

Θα πρέπει ο κ. πρωθυπουργός να βρει επιτέλους τη χρυσή τομή, που τέμνονται επιτέλους οι κόκκινες γραμμές με τον ρεαλισμό και τη πραγματικότητα

 

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

 

Μια γελειογραφία του Χατζόπουλου στη Καθημερινή του Σαββάτου, εμφανίζει σε μαύρο σκίτσο τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη μέση και εκ δεξιών του, τον Αντώνη Σαμαρά και απέναντί του τον Σταύρο Θεοδωράκη. Οι αρχηγοί των τριών κομμάτων συζητούν σκεπτικοί  μεταξύ τους και δείχνουν να αναρωτιούνται μήπως οι "ψεκασμοί" των προηγούμενων ετών , επηρεάζει αυτούς τώρα.

 

Το σκίτσο με τον πιο εκωφαντικό τρόπο, ήθελε να δείξει σε πόση μεγάλη αδράνεια έχουν περιπέσει οι αρχηγοί της ΝΔ , του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ με όλα αυτά που συμβαίνουν στη κυβέρνηση και δεν αντιδρούν, παρά μόνο με κάποιες μεμονωμένες δηλώσεις τους . 

 

Θα μπορούσε κάποιος απο το σχόλιο της λεζάντας του σκίτσου, να βγάλει και το εξής συμπέρασμα, Γιατί τα τρία αυτά κόμματα δεν ενώνονται κάτω απο μία κοινή ομπρέλα για να αντιμετωπίσουν τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Είναι κάτι που συζητείται μεταξύ βουλευτών των τριών κομμάτων αλλά που κωλύονται μέχρι στιγμής πολιτικά να επενδύσουν την ισχύ τους πάνω σε μια τέτοια βάση για την κοινή αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας, πριν αυτή οδηγηθεί σε πλήρη αδιέξοδο χωρίς επιστροφή. Ή έστω να βάλουν πλάτη στη κυβέρνηση προς όφελος της χώρας.

 

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απο την άλλη, στοχεύει συνεχώς στο απροσδιόριστο. Η διαπραγμάτευση φτάνει στο τέλος της και μαζί με αυτήν τα χρήματα και ο χρόνος που είχαμε ως χώρα. Τώρα τελειώνουν τα ψέμματα. Ο κάθε κατεργάρης που λέει και η παροιμία , στο πάγκο του. Θα πρέπει ο κ. πρωθυπουργός να βρει επιτέλους τη χρυσή τομή, που τέμνονται επιτέλους οι κόκκινες γραμμές με τον ρεαλισμό και τη πραγματικότητα και να σπεύσει να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις. 

Να βρει το σημείο επανεκκίνησης  που χρειάζεται η χώρα και η οικονομία, γιατί διαφορετικά η αβεβαιότητα και το φάσμα της πραγματικής χρεοκοπίας μεγαλώνουν. 

 

Ή θα πρέπει να κάνει πίσω και να πει στον ελληνικό λαό ότι προσπάθησε πολύ πέτυχε όλα αυτά που πέτυχε, περισσότερο δεν γίνεται και συμφωνεί με τους δανειστές, ή θα πρέπει να λάβει μια οριστική απόφαση για το τι θα κάνει. Ποια θα είναι επιτέλους η στρατηγική του επιλογή εφ όσων διαφωνεί με τις πολιτικές των εταίρων που πιέζουν όλο και περισσότερο. 

Είναι το λεγόμενο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Βρίσκεται σε εκείνο το σημείο που κάθε βήμα σου το μετράς και το προσέχεις έτσι ώστε να είναι σταθερό και να μην τρέμει και παραπαίει στο κενό.

 

Το βήμα αυτό θα το κάνει δυστυχώς μόνος του ο πρωθυπουργός, καθώς τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φαίνονται διατεθειμένα να τον βοηθήσουν στη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Δυστυχώς είμαστε μια χώρα με πάρα πολλά προβλήματα και χωρίς πολιτικό προσωπικό άξιο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών. 

 

Είμαστε ως λαός άτυχος  στη πιο δύσκολη στιγμή του. Εκεί που θα έπρεπε όλοι μας να είχαμε ενωθεί προς το καλύτερο, κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να είμαστε χωρισμένοι. Θα έπρεπε το παράδειγμα για το αντίθετο να το έδινε η πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά δυστυχώς και αυτή είναι απούσα.