tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αισιοδοξία στο υπ. Οικονομικών για τα οφέλη από τη μείωση του ΦΠΑ

Πλέον ο στόχος είναι να μην ισχύσει η μείωση μόνο για το χρονικό διάστημα Αυγούστου-Δεκεμβρίου, αλλά για περισσότερο.

Πλέον ο στόχος είναι να μην ισχύσει η μείωση μόνο για το χρονικό διάστημα Αυγούστου-Δεκεμβρίου, αλλά για περισσότερο.

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες (από το 23% στο 13%) για μια προκαθορισμένη περίοδο πέντε μηνών ήταν βαθιά ανάσα σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο. Κυρίως γιατί αποδέχθηκε η τρόικα την ανάγκη μείωσης φορολογικών συντελεστών.

Αυτή η εξέλιξη έφερε χαμόγελα στο οικονομικό επιτελείο αλλά και την αισιοδοξία ότι η μείωση του ΦΠΑ θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην ελληνική οικονομία, καθώς ενισχύει «την ψυχολογία των συμμετεχόντων στην αγορά, καταναλωτών και επιχειρήσεων,

την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις επιχειρηματικές προσδοκίες, με άμεσο αντίκρισμα στην αύξηση της κατανάλωσης, την ανταγωνιστικότητα του κλάδου έναντι των ομοειδών επιχειρήσεων ανταγωνιστικών χωρών, και την ελκυστικότητα της χώρας ως τουριστικού προορισμού».

 

Το «στοίχημα» πλέον για το υπουργείο Οικονομικών, είναι αυτή η μείωση να οδηγήσει στη μείωση των λιανικών τιμών και στη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης των επιχειρήσεων του κλάδου. Εάν επιτευχθεί κάτι τέτοιο τότε, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικοί παράγοντες, μπορεί το μέτρο να μην είναι προσωρινό αλλά μόνιμο.