tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Νέα συνάντηση Σαμαρά Βενιζέλου

Για τα πρόσωπα της Κυβέρνησης που θα έχει ανανεωθεί έως Τρίτη βράδυ

Νέα συνάντηση ενδέχεται να έχουντο μεσημέρι οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ταυτόχρονα πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση της νέας προγραμματικής συμφωνίας.

Ομάδες κορυφαίων στελεχών των δυο κομμάτων έχουν αναλάβει καταρχάς τη διαμόρφωση της νέας προγραμματικής συμφωνίας και επιδίωξη είναι το αργότερο μέχρι την Τρίτη να έχουν ολοκληρώσει τις συζητήσεις.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Βενιζέλος πιθανότατα θα καταλάβει θέση αντιπροέδρου στο νέο κυβερνητικό σχήμα, έχοντας παράλληλα και τις αρμοδιότητες του υπουργείου Εξωτερικών, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλου να μετακινείται σε άλλο υπουργικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δέσμευση ότι η νέα κυβέρνηση θα κινηθεί πάνω στη βάση ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί την επιβολή νέων δημοσιονομικών μέτρων, θα κυριαρχεί στη νέα προγραμματική συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει μέσα από τη νέα συμφωνία να αποτυπώσει την πραγματική κατάσταση μέσα στην οποία βρίσκεται η χώρα. 

Οι πρώτες συζητήσεις για το κείμενο έγιναν σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των δυο αρχηγών την Παρασκευή μέσω τηλεφώνου, με του κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο να κανονίζουν το επόμενο ραντεβού ενδεχομένως την Κυριακή το μεσημέρι. 

Τα βασικά σημεία της νέας προγραμματικής συμφωνίας θα έχουν να κάνουν με θέματα όπως, οι απολύσεις στο δημόσιο, το νέο φορολογικό, η ανάσχεση της ανεργίας, το μεταναστευτικό και αντιρατσιστικό ζήτημα -με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει επιδείξει ήδη μεγάλη ευαισθησία για το συγκεκριμένο θέμα- τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων όπως ο ΕΟΠΥΥ, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.