tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

2ο YACHTING FESTIVAL 2019, 11-14 Απριλίου, Μαρίνα Αλίμου

Η μοναδική και σημαντική εκδήλωση για τον κλάδο, οργανώνεται από την Mact Media Group εκ μέρους του ΣΙΤΕΣΑΠ ( Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος), όπως και το 2018, έτσι και το 2019, θα υλοποιήσει για την ανάδειξη της δραστηριότητας του επαγγελματικού τουριστικού σκάφους και του θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα, την διοργάνωση στην Μαρίνα Αλίμου, Αττικής, την επιτυχημένη ειδική εκδήλωση ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ – ΓΙΟΡΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

Ο σκοπός της Εκδήλωσης είναι για να γνωρίσει το ευρύ κοινό της Αττικής κατ’ αρχήν αλλά και όχι μόνο, και στους Έλληνες και αλλοδαπούς τουρίστες και επαγγελματίες, την πολυμορφία της δραστηριότητας του γιώτινγκ ως ειδικής μορφής διακοπών, που άμεσα συνδυάζει την Ελληνική εκτεταμένη ακτογραμμή και την πολυνησιακή γεωμορφολογία. Άλλωστε η Αττική και τα νησιά της ήδη αποτελούν προσφιλή προορισμό του γιώτινγκ, και η Εκδήλωση αυτή θα τα αναδείξει ιδιαίτερα.

Η Εκδήλωση του 2019 θα λάβει χώρα, όπως και πέρυσι, στους χώρους της Μαρίνας Αλίμου, την μεγαλύτερη της Ελλάδος, από Πέμπτη 11 μέχρι και Κυριακή 14 Απριλίου 2019, και οι εκθέτες θα  αναπτυχθούν και στο θαλάσσιο και στο χερσαίο τμήμα (σκάφη στους προβλήτες και περίπτερα στον χερσαίο χώρο).

Επίσης έχετε την ευκαιρία εκτός από την συμμετοχή σας με ένα περίπτερο στην έκθεση να πραγματοποιήσετε παρουσίαση της περιοχής σας και την ανάδειξη των θέσεων ελλιμενισμού των σκαφών που θα θέλανε να σας επισκεφθούν.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ 2019 θα είναι μεγαλύτερο και πιο προβεβλημένο από το 2018, και μάλιστα έχει ήδη αρχίσει η προβολή του με πρόσφατες ανακοινώσεις στο Θαλάσσιο Σαλόνι στις Κάννες και άλλες τουριστικές εκδηλώσεις στο εξωτερικό. Επίσης θα προβληθεί και στην Έκθεση BOOT στο Dusseldof, Γερμανίας.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ 2019 έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία όχι μόνο στους κατοίκους του λεκανοπεδίου και ξένους επισκέπτες αλλά και κυρίως να προσκαλέσει και επαγγελματίες, για να γνωρίσουν από κοντά την μοναδικότητα της απόλαυσης των Ελληνικών θαλασσών μέσα από ένα – κυρίως – μικρότερο ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος, που μπορούν είτε οι ίδιοι να κυβερνήσουν (με κατάλληλες γνώσεις και εκπαίδευση) είτε να χαρούν με την βοήθεια και υποστήριξη από επαγγελματίες. Εντάσσεται λοιπόν στην ανακοινωθείσα στρατηγική της Περιφέρειας για την ανάδειξη της παράκτιας ζώνης και του νησιωτικού χώρου της Περιφέρειας, άλλωστε είναι γνωστό ότι τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι δημοφιλείς προορισμοί των αλλοδαπών επισκεπτών – ναυλωτών σκαφών.

Στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ θα προβληθούν οι διάφορες δραστηριότητες στις παράκτιες και νησιώτικες περιοχές, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να επιβιβαστούν σε σκάφη, κάθε λογής, αλλά και να δοκιμάσουν, με κληρώσεις, μικρά και μεγαλύτερα ταξίδια, και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες είτε της απόκτησης ιδιόκτητου σκάφους, είτε ναύλωσης ενός επαγγελματικού σκάφους, με ή χωρίς πλήρωμα. Έχουμε πρόθεση να προβάλλουμε τις παράκτιες περιοχές της Περιφέρειας.

Η Εκδήλωση, όπως και στην προηγούμενη διοργάνωση, θα περιλαμβάνει καθημερινές συνεδριακές δράσεις και εκδηλώσεις κοινού, θα προσελκύσει και αλλοδαπούς επαγγελματίες του γιώτινγκ (μεσίτες, πράκτορες, κλπ.) και θα προβληθεί και στα ξενοδοχεία της περιοχής.