tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ν. Κογιουμτσής στο Alert TV για τις ρυθμίσεις οφειλών: Τα υψηλά επιτόκια λειτουργούν αποθαρρυντικά

Για όλα όσα απασχολούν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Νίκος Κογιουμτσής, σε συνέντευξή του στo Alert Tv (18/2/2023)

Αναφερόμενος στα πρόσφατα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεις της τάξεως του 35% το 2022 συγκριτικά με το 2021, ο κ. Κογιουμτσής επισήμανε ότι το 2021 αποτελεί μία μεταβατική χρονιά λόγω της πανδημίας και όπως εξήγησε δεν πρέπει να συγκρίνονται αυτές οι δύο χρονιές.  Παράλληλα τόνισε ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αφορούν επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω των 140.000 ευρώ και όχι τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. στάθηκε ακόμη στις δυσκολίες των καταναλωτών, κάνοντας λόγο για τεράστιες πληθωριστικές πιέσεις, γεγονός που αποδεικνύεται και από την χαμηλή κατανάλωση παρά την εκπτωτική περίοδο.

“4.100.000 περίπου συμπολίτες μας οφείλουν αυτή τη στιγμή στην εφορία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Όσον αφορά στην αναβίωση των ρυθμίσεων των 72 και 120 δόσεων αλλά και τη νέα ρύθμιση των 36 έως 72 δόσεων, ο κ. Κογιουμτσής εκτίμησε ότι τα υψηλά επιτόκια, της τάξεως 4,38 % για τις 36 δόσεις και του 5,87 % για τις 72 δόσεις, θα αποθαρρύνει τους οφειλέτες και ουσιαστικά δεν θα δοθούν ανάσες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τέλος, αναφέρθηκε στον εξωδικαστικό μηχανισμό και τον πτωχευτικό νόμο, σημειώνοντας πως μόνο 3 στους 100 μικρομεσαίους έχουν επωφεληθεί.

Δείτε το βίντεο: