tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ο σκληρός Αύγουστος του 2015

Φορολογούμενοι , επιχειρηματίες , καταναλωτές , μικρομεσαίοι , επιχειρήσεις μα και για την κυβέρνηση θα είναι όλα δύσκολα

 

Του Βαγγέλη Γιακουμή

 

Παιχνίδι με το χρόνο παίζει η κυβέρνηση . Σε περίπου δυο εβδομάδες και λίγο μετά τον 15 Αύγουστο η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει υπογράψει με τους δανειστές τη νέα συμφωνία , το αργότερο μέχρι τις 20 του μήνα.

Αυτό σημαίνει πως αυτός ο Αύγουστος θα είναι αξέχαστος  για όλους μας. Φορολογούμενοι , επιχειρηματίες , καταναλωτές , μικρομεσαίοι , επιχειρήσεις μα και για την κυβέρνηση θα είναι όλα δύσκολα. Τα μετρά σκληρά, άδικα, βίαια πολλές φορές γιατί φέρνουν τα πάνω κάτω στις ζωές όλων μας. Ανατροπές που θα σημαδέψουν τη ζωή μας για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Δεν είναι υπερβολή είναι πραγματικότητα. Για να πάρουμε τη συμφωνία και να μην βγούμε εκτός ευρωζώνης που δεν έχει φύγει πάνω από το τραπέζι ακόμη, θα πρέπει να πληρώσουμε πάρα πολλά.

Διεκδικούμε από τους δανειστές τη  δόση μαμούθ ύψους έως 25δις. € προκειμένου να καλύψουμε  όχι μόνο τα 3,2δις. € προς την Φρανκφούρτη, αλλά και τα 7δις. € του δανείου γέφυρα του Ιουλίου.

Ακόμη θα χρειαστεί να αποπληρώσουμε τα 1,6δις. € προς το ΔΝΤ τον Σεπτέμβριο, να κατεβάσουμε  το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, αλλά και να χρησιμοποιήσουμε  10δις. € ως προκαταβολή για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αστεία δεν είναι όλα αυτά; Με ποιον τρόπο θα τα επιτύχουμε όλα αυτά;

Πολιτικό κεφάλαιο δεν υπάρχει . Η κυβέρνηση κάνει για λίγο χρόνο ανακωχή από τα εσωκομματικά της και στη συνέχεια αφού κλείσουν (;) τα δημοσιονομικά και τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν, τότε θα γίνει και το μεγάλο ξεκαθάρισμα εντός της κυβέρνησης. Οι εκλογές είναι πιθανόν να μην αποφευχθούν, Αν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του κ. Τσίπρα συνεχίσουν να τον αμφισβητούν τότε οι πολιτικές εξελίξεις για τις όποιες όλοι ετοιμάζονται είναι προ των πυλών.

Το ερώτημα είναι αν θέλουμε με τις εκλογές αυτές να δώσουμε τη χαριστική βολή στη χώρα. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και παραπάνω δείξαμε τις ανάγκες της χώρας. Αν αυτές δεν εκπληρωθούν και "κομπλάρουν" λόγω των πρόωρων εκλογών εξ αιτίας της αμφισβήτησης του πρωθυπουργού τότε, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Αν εμείς από μόνοι μας , κάνουμε ότι μπορούμε για να καταστρέψουμε τη χώρα μας, τότε μπράβο , είμαστε πολύ κοντά για να το επιτύχουμε. Κάνουμε ότι μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση . Αλλά πραγματικά αξίζουμε κάτι τέτοιο; Σκεφτείτε το.