tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

“Δεν υπάρχει στην παρούσα φάση συμφωνία χωρίς πολιτικό κόστος”

Δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Δεν υπάρχει στην παρούσα φάση συμφωνία που δεν θα έχει πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Σύμφωνα με τον υπουργό, «σημασία έχει μέσα από αυτή τη δύσκολη πορεία να οδηγηθούμε εκτός μνημονίων. Αυτή πρέπει να είναι η στόχευσή μας και σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να κινηθούμε. Αν ακυρωθεί αυτή η προοπτική, θα έχουμε υποστεί μια βαριά ήττα όχι μόνο ως ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση, βεβαιότητες δεν υπάρχουν σε αυτόν τον δύσβατο δρόμο».
Ο κ. Σκουρλέτης επισημαίνει ότι «κάθε συμφωνία με τους δανειστές συνιστά ένα συμβιβασμό με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Το περιεχόμενό της είναι αυτό που την καθιστά αποδεκτή ή όχι» και εξηγεί: «Μια συμφωνία που θα παρατείνει το καθεστώς της αβεβαιότητας, που θα λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη και θα ανακυκλώνει την ύφεση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Άλλωστε, οι αντοχές της μεγάλης πλειονότητας της κοινωνίας έχουν φτάσει στα όριά τους».
Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση περί Grexit, ο υπουργός αναφέρει ότι αυτό «είναι το σχέδιο του Σόιμπλε για την Ελλάδα και την Ευρώπη», θέτοντας όμως το ερώτημα ποια θέση παίρνουν οι άλλες δυνάμεις. Για τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως, δεν υπάρχει δίλημμα, «η Ευρώπη παραμένει το πεδίο των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων για τη χώρα μας», σημειώνει.