tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Νέος υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Με πολιτικό όρκο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού υπουργός Οικονομικών.

Με πολιτικό όρκο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού υπουργός Οικονομικών.

 

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι :«Νομίζω ότι μπορεί κάτι να αλλάξει στην Ευρώπη» ενώ τόνισε ότι μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είχαμε καλά και κακά μηνύματα και πώς «θέλουμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα, να πάρουμε την εντολή του λαού για κάτι καλύτερο».

Ταυτόχρονα παραδέχτηκε ότι έχει μεγάλο τρακ και αγωνία, καθώς δεν παίρνει «αυτή τη θέση στην πιο εύκολη στιγμή της ιστορίας».

 

Παράλληλα, υποστήριξε πώς «αυτοί οι άνθρωποι είπαν ότι εμείς θέλουμε να εμπιστευτούμε μία κυβέρνηση που θα δώσει βιώσιμη λύση» και σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στο έργο του απερχόμενου υπουργού, κ. Γ. Βαρουφάκη. «Σε αυτό το σημείο δεν θα είχαμε φθάσει χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν θα μπορούσε άλλος υπουργός να είχε αναλάβει τη θέση και να μιλά πλέον όλη η Ευρώπη και ο πλανήτης για τη βιώσιμη λύση και ότι αυτό που ζητάν από αυτή τη χώρα δεν μπορεί να γίνει» ανέφερε, για να συμπληρώσει ότι «νομίζω όλοι μαζί, όλος ο λαός πρέπει να του πει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ελπίζω ότι θα μπορώ να συνεχίσω αυτό το έργο, ότι θα είναι δίπλα μου».

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι με τον κ. Τσακαλώτο υπάρχει κοινή διάγνωση του προβλήματος και κοινός στόχος μας είναι το σπάσιμο του ανατροφοδοτούμενου κύκλου της ύφεσης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο του Kent και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το καλοκαίρι του 2010 είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ.
Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στα πεδία της μακροοικονομίας, των οικονομικών της Ευρ. Ένωσης, της πολιτικής οικονομίας και της φιλοσοφίας των κοινωνικών επιστημών.

 

Γεννήθηκε το 1960 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και είναι έγγαμος πατέρας τριών παιδιών.

 

Πηγή : kathimerini.gr