tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

«Παγίδα» υπερφορολόγησης κρύβει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος

«Παγίδα» υπερφορολόγησης κρύβει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος για χιλιάδες κατοίκους...

«Παγίδα» υπερφορολόγησης κρύβει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ ή ν. 4172/2013) για χιλιάδες κατοίκους εξωτερικού που έχουν αποκτήσει πενιχρά εισοδήματα από τόκους καταθέσεων στην Ελλάδα και ταυτόχρονα κατέχουν στη χώρα μας κατοικίες και Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Η «παγίδα» λειτουργεί με τη βοήθεια του μηχανισμού των τεκμηρίων διαβίωσης, ο οποίος προσδιορίζει και γι’ αυτούς τους φορολογούμενους, εξωπραγματικά επίπεδα τεκμαρτών εισοδημάτων που φορολογούνται σχεδόν στο σύνολό τους ως επιχειρηματικά κέρδη (ως «εισοδήματα προερχόμενα από επιχειρηματική δραστηριότητα») με 26% και με επιπλέον προκαταβολή φόρου 55% έναντι του επόμενου έτους!

Hδη από την ηλεκτρονική υποβολή των πρώτων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από κατοίκους εξωτερικού καταγράφονται απίστευτες περιπτώσεις υπερφορολόγησης, στις οποίες αρκεί η δήλωση ενός ποσού τόκων… ύψους μερικών λεπτών του ευρώ για να εκδοθεί εκκαθαριστικό σημείωμα με πληρωτέο φόρο εισοδήματος στο επίπεδο των 2.000 ή των 2.500 ευρώ ή και σε υψηλότερο επίπεδο, λόγω του προσδιορισμού του τελικού φορολογητέου εισοδήματος σε επίπεδο εξωπραγματικό βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης για ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο ή και μία εξοχική κατοικία, που χρησιμοποιήθηκαν μόνο για 1 ή 2 μήνες.

ΔΕΙΤΕ:http://www.naftemporiki.gr/finance/story/955071/kfe-foros-mamouth-gia-eisodimata-apo-tokous-molis-34-lepton