tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

O Γιάννης Στουρνάρας νέος διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος.

Το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε ομόφωνα σήμερα να εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τον διορισμό του κύριου Στουρνάρα

O Γιάννης Στουρνάρας νέος διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος. Το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε ομόφωνα  σήμερα να εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τον διορισμό του κύριου Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή.

 Η εισήγηση αναμένεται να γίνει αποδεκτή από το Υπουργικό Συμβούλιο και στις 20 Ιουνίου ο κ. Στουρνάρας θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.  ΣΕ ανακοίνωση του ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Γιώργο Προβόπουλο για τις υπηρεσίες του, στην πιο δύσκολη όπως είπε μεταπολεμική περίοδο που διένυσε η χώρα μας. Με πολύ θετικά λόγια αναφέρθηκε στον Γιώργο Προβόπουλο ο Εβάγγελος Βενιζελος τονιζοντας μεταξύ άλλων ότι  «συνέβαλε καθοριστικά στους χειρισμούς που οδήγησαν στη μεγαλύτερη στα διεθνή χρονικά μείωση δημοσίου χρέους που έχει πετύχει η Ελλάδα»

"Με υπερηφάνεια, απελευθερωμένος και χωρίς πικρία", όπως είπε χαρακτηριστικά αποχαιρέτησε την Τράπεζα της Ελλάδος ο Γιώργος Προβόπουλος. Προσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, με πολλά βράδια χωρίς ύπνο και αβεβαιότητα για το σε ποιο καθεστώς θα ξημερώσει η χώρα. Χαρακτήρισε την επιλογή Στουρνάρα ως την καλύτερη που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση.