tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

12.00 η σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών

Μεσημέρι του Σαββάτου η σύσκεψη υπό τον Γ. Μανιάτη, με αντικείμενο τις δράσεις που πρέπει να ληφθούν για να μην έχουν πρόβλημα με τη ΔΕΗ τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Μεσημέρι του Σαββάτου η σύσκεψη υπό τον Γ. Μανιάτη, με αντικείμενο τις δράσεις που πρέπει να ληφθούν για να μην έχουν πρόβλημα με τη ΔΕΗ τα ευάλωτα νοικοκυριά.

 

Στην ευρεία σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου, η διοίκηση της ΔΕΗ και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να υπάρξει συντονισμός ώστε σε νοικοκυριά που δεν έχουν μπει στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) αλλά έχουν σημαντικό πρόβλημα, να μην κόβεται η ηλεκτροδότηση ή εφόσον έχει κοπεί, να επανασυνδέεται.

 

Πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου είναι να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των Δήμων και των προϊσταμένων της ΔΕΗ, ώστε να μην προχωρούν σε διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην αποπληρωμή των λογαριασμών τους.

Για την στόχευση του ΥΠΕΚΑ, έκανε δηλώσεις το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

 «Απόφασή μας είναι να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη, ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότησή τους.

Με τη συνεργασία της Αυτοδιοίκησης, δημιουργούμε ειδικές επιτροπές άμεσης δράσης, οι οποίες θα δώσουν λύσεις, με διαφάνεια και ανθρωπιά.

Δεν παραγνωρίζουμε τις μεγάλες οφειλές και το κόστος για τη ΔΕΗ, αλλά βάζουμε τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη της επιχείρησης.

Ταυτόχρονα, προχωρούμε όλες τις ενέργειες προκειμένου Δημοτικά, Κοινωνικά και Ενοριακά συσσίτια, παντοπωλεία και φαρμακεία, να έχουν έκπτωση έως 70% στο ηλεκτρικό ρεύμα», ανέφερε ο κ. Μανιάτης.