Αγιασμός, βραβεύσεις και κοπή πίτας των παραγωγικών φορέων του Πειραιά

Σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π., η κοινή εκδήλωση των παραγωγικών φορέων του Πειραιά, για τον ετήσιο Αγιασμό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. κ. Σεραφείμ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, καθώς και άλλοι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Σωματείων και Συλλόγων.

Για έκτη, συνεχή χρονιά, αποφασίστηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου να είναι κοινή και με άλλους παραγωγικούς φορείς του Πειραιά, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων, η Ένωση Βιοτεχνών-Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά, ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Πειραιά, η Ένωση Επιχειρήσεων Παραγωγής Επεξεργασίας Μετάλλων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εφοδιαστών Πλοίων Εξαγωγέων, ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Τελωνειακών Αντιπροσώπων Πειραιώς – Αθηνών, η Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων Διοικητικών Ορίων Νομαρχίας Πειραιώς, ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, ενώ φέτος προστέθηκε και άλλος ένας σημαντικός φορέας το νεοσύστατο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής.

Φέτος, οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά αποφάσισαν ομόφωνα να απονείμουν τιμητικές διακρίσεις στην εταιρεία «Καφεκοπτεία Λουμίδη Ε.Π.Ε.» στο πρόσωπο του Προέδρου, κ. Άρη Λουμίδη και την Κωνσταντίνα Κωτσιοπούλου, ιδιοκτήτρια της εταιρείας «ΙΟΝ Α.Ε.» αναγνωρίζοντας την μακρά και πολύτιμη προσφορά των οικογενειακών τους επιχειρήσεων στον κόσμο του Εμπορίου, της Βιομηχανίας και του «επιχειρείν».

Ξεχωριστές τιμητικές διακρίσεις έλαβαν ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης, Πρόεδρος του Propeller Club, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συνεισφορά του στην ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας, ο κ. Γιώργος Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, αναγνωρίζοντας το πολύπλευρο και σημαντικό έργο του στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά και ο κ. Γιώργος Νιώτης, για την πολύτιμη προσφορά του στην Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων Πειραιώς , αλλά και την άοκνη στήριξή του στο Ε.Β.Ε.Π.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, αφού παρουσίασε επτά εφικτές προσδοκίες-εξελίξεις για την ανάπτυξη του Πειραιά, ευχήθηκε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του «το 2019 να αποτελέσει το έτος ανάκαμψης της οικονομίας και κοινωνίας μας».