Απαράδεκτη κατάσταση στην Αγία Παρασκευή τα μεσάνυχτα! Πολλά νεαρά άτομα έχουν συγκεντρωθεί – H αστυνομία τα καλεί να απομακρυνθούν

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν από το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, όπου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100 – 150  άτομα. Αστυνομικοί καλούν τους συγκεντρωμένους, που φωνάζουν διάφορα συνθήματα, να απομακρυνθούν από το σημείο, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σημειώνεται, ότι τα μεσάνυχτα της Τρίτης σημειώθηκαν επεισόδια στην περιοχή, όταν περίπου 400 νεαρά άτομα πέταξαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι, όπως τόνισε, στις 6/5, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η πλατεία Αγίου Ιωάννου θα είναι κλειστή, μέχρι νεωτέρας, από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

Τελικά οι νεαροί αποχώρησαν απο την πλατεία γύρω στις 02:00 το πρωί της Πέμπτης, χωρίς να έχουν προκληθεί επεισόδια, αφού η αστυνομία αποσύρθηκε στις κλούβες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το πρωί και στη Θεσσαλονίκη παρατηρούνται συγκεντρώσεις κόσμου χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας σε διάφορους χώρους που πριν την πανδημία ήταν χώροι διασκέδασης.

Οπωσδήποτε παρόμοια φαινόμενα, μαζικών συναθροίσεων χωρίς να τηρούνται οι κανόνες προστασίας,  αποτελούν κίνδυνο διασποράς και αναζωπύρωσης του ιού.

Στη φωτογραφία ότι απέμεινες σε ένα παγκάκι της πλατείας μετά την αποχώρηση των νεαρών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Β