Δήλωση του Ν.Κογιουμτσή αιτία αντιπαράθεσης Ε.Αυλωνίτου–Δ.Καμμένου-vid

Αιτία η σφοδρή διαφωνία τους για τον κατώτατο μισθό και τις αμοιβές των εργαζομένων

Η δήλωση του Β’ Αντιπροέδρου του ΕΕΑ, Ν. Κογιουμτσή, για τους μισθούς των εργαζομένων, αιτία αντιπαράθεσης Ε.Αυλωνίτου – Δ.Καμμένου!

 

 

Άναψαν τα πολιτικά αίματα το πρωί της Κυριακής, 29 Απριλίου 2018, στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον ΣΚΑΪ, μεταξύ της κας Ελένης Αυλωνίτου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Δημήτρη Καμμένου, βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Αιτία, η σφοδρή διαφωνία τους για τον κατώτατο μισθό και τις αμοιβές των εργαζομένων.

 

Είχε προηγηθεί δήλωση του Β’ Αντιπροέδρου του ΕΕΑ κ. Νίκου Κογιουμτσή ο οποίος, αφού εξέθεσε την κακή κατάσταση της αγοράς, πρότεινε, ως μέτρο  τόνωσης της κατανάλωσης, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους που είναι το 2ο υψηλότερο στην ΕΕ, και την ενεργοποίηση των Συλλογικών Συμβάσεων τονίζοντας ότι ο καθορισμός των μισθών ανήκει στα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας των Κοινωνικών Εταίρων.

 

 

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αυθόρμητη συμφωνία της κα Αυλωνιτου και την εξίσου αυθόρμητη αντίθεση του κ, Δ. Καμένου.

Ο Δημήτρης Καμμένος ρώτησε την κ. Αυλωνίτου πού θα βρεθούν τα χρήματα, και η κα Αυλωνίτου απάντησε με βαρύ χαρακτηρισμό.

Στο τέλος της συζήτησης, ο κ. Καμμένος ζήτησε από την κα Αυλωνίτου να του ζητήσει συγγνώμη, δηλώνοντας ότι έχει προσβληθεί βαθιά με την προτροπή της να πάει στη ΝΔ και πως θα θέσει το θέμα στον Πάνο Καμμένο, αλλιώς «θα έχουμε άλλες εξελίξεις».