tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σήμερα στις 14:30 – Δωρεάν Webinar Ε.Ε.Α.- ΠΑ.ΠΕΙ. για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς μπορεί να επηρεάσει οικονομία και επιχειρήσεις

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, συνεχίζει τις δράσεις με στόχο την αναβάθμιση του γνωστικού επιπέδου των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, με ένα νέο δωρέαν διαδικτυακό σεμινάριο με επίκεντρο την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ), το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 στις 14:30.

Η θεματολογία του webinar περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Εισαγωγή στην ΤΝ, βασικές αρχές και επιρροές στην καθημερινότητα των πολιτών.
  • Εφαρμογές και παραδείγματα της ΤΝ στην παραγωγική διαδικασία.
  • Εφαρμογές και παραδείγματα της ΤΝ στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Εφαρμογές και παραδείγματα της ΤΝ  στον χώρο της υγείας και των ασφαλίσεων.
  • Συμπεράσματα, προοπτικές και περιορισμοί της ΤΝ.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι ο Δρ. Η. Μαγκλογιάννης, Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Διευθυντής στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής  του Πανεπιστημίου Πειραιά και ο Αθανάσιος Καλλιπολίτης, Διδάκτορας του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων και μέλος του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Για να παρακολουθήσετε δωρεάν το webinar μπορείτε να κάνετε εγγραφή στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_JFhNF3_3TomI6MAN47b7JQ

 

Λίγα λόγια τους εισηγητές:

Ο Δρ. Η. Μαγκλογιάννης είναι Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Διευθυντής στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής  του Πανεπιστημίου Πειραιά. Αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και από το ίδιο τμήμα ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Μηχανικός  με εξειδίκευση στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και την Ιατρική Πληροφορική. Από το 2001 έως το 2008 υπηρέτησε στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ στη συνέχεια διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος. Σήμερα είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά  Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται στις περιοχές της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Ανάλυσης Εικόνας και Ήχου, της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, της Ιατρικής Πληροφορικής και των Διεισδυτικών Συστημάτων (Pervasive Systems). Στα εν λόγω πεδία έχει 3 διεθνή βιβλία (εκδοτικοί οίκοι: Springer, IOS Press, Morgan & Claypool), 140 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πάνω από 200 δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων, ενώ έχει λάβει πλέον των 8700 ετεροαναφορών (h-index=43). Ο Δρ. Μαγκλογιάννης έχει συμμετάσχει σε πλήθος Ευρωπαϊκών (π.χ. H2020: PolicyCloud, CROWDHEALTH, UNCAP, AGILE, FP7: e-LICO, INHOME, FP6: UNITE, NOMAD, TELEMED, FP5: MOMEDA, INTRACLINIC) και Εθνικών Έργων και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης, αντιπρόεδρος της ΕΜηΠΕΕ, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της ΙΕΕΕ ΕΜΒS,  ενώ είναι μέλος διεθνών οργανισμών όπως η  EAMBES (Fellow Member), η IEEE (Senior Member), η ACM, η SPIE και η IFIP. Ο Δρ. Μαγκλογιάννης είναι Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας IFIP WG 12.5 Artificial Intelligence Applications, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου (editorial board member) στα διεθνή περιοδικά Journal of healthcare Engineering, Personal and Ubiquitous Computing, Scientific World και Intelligent Decision Technologies, ενώ έχει διατελέσει βοηθός εκδότη στα περιοδικά IEEE Biomedical Health Informatics, IEEE Transactions on Information Technology in Biomedicine, Journal on Information Technology in Healthcare. 

Ο Αθανάσιος Καλλιπολίτης είναι Διδάκτορας του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων και μέλος του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Είναι πτυχιούχος του του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα πεδία της Μηχανικής Όρασης, της Εξόρυξης Δεδομένων και της Μηχανικής Μάθησης. Το αντικείμενο της έρευνας του εστιάζεται στην επεξεργασία, ανάλυση και διαχείριση ιατρικών εικόνων, ενώ παράλληλα ασχολείται με ζητήματα εξηγησιμότητας των προβλεπτικών μοντέλων. Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή περιοδικά με σημαντικό IF και παρουσιάζει τις ερευνητικές του εργασίες του σε διεθνή συνέδρια. Επιπρόσθετα, έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, ευρωπαϊκών και εθνικών.