Εγκαινιάστηκε η έκθεση «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ 2016» -βίντεο

Στην έκθεση συμμετείχαν 270 επιχειρήσεις

Με επιτυχία εγκαινιάστηκε στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, στις 26 Φεβρουαρίου 2016, η έκθεση «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ 2016» η οποία είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση κοσμήματος στην Ελλάδα. Στην έκθεση συμμετείχαν 270 επιχειρήσεις.

 

 

Η έκθεση αποτελεί τη σημαντικότερη ετήσια συνάντηση των επαγγελματιών του κλάδου για την τουριστική περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι. Φιλοξενεί κατασκευαστές, εργαστήρια, σχεδιαστές, εισαγωγείς & αντιπροσώπους κοσμημάτων & ωρολογίων και απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις, να ανανεώσουν τις επαφές τους και να αναπτύξουν συνεργασίες με εταιρίες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης κήρυξε η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, κα Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τον κλάδο του κοσμήματος, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την δημιουργικότητα των Ελλήνων.

 

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), κ. Κωνσταντίνος Κουζούπης, τόνισε πως παρά τα προβλήματα που έχει φέρει η κρίση, οι επιχειρήσεις του κλάδου στηρίζουν την έκθεση και προσπαθούν να προωθήσουν το ελληνικό κόσμημα, προσπάθεια που ενισχύεται από τη διοργάνωση. Ο κ. Κουζούπης σε δηλώσεις του στο eea.gr, τόνισε ότι «η έκθεση είναι μια ευκαιρία για επισκέπτες και εκθέτες να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να δημιουργηθούν προοπτικές και ευκαιρίες για καινούριες συνεργασίες. Το ελληνικό κόσμημα έχει τεράστια δυναμικού, πολύχρονη ιστορία και μια πολύ δυνατή ταυτότητα που μπορεί να κατακτήσει μια εξέχουσα θέση, όχι μόνο εντός της χώρας, αλλά και στον παγκόσμιο χάρτη της κοσμηματοποιίας»

 

 

Ξεχωριστή θέση στην έκθεση είχαν οι δημιουργίες των σπουδαστών του Δημόσιου ΙΕΚ Αργυροχρυσοχοΐας και του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, τα οποία με μεγάλους αγώνες διέσωσαν, από τη λαίλαπα των καταργήσεων, οι εκπαιδευτικοί και ο κλάδος. Οι μαθητές του πρώτου και δεύτερου κύκλου εξέθεσαν θαυμάσιες δημιουργίες κάποιες από τις οποίες, ήταν πολύ πρωτότυπες!

 

 

Ανάμεσα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της έκθεσης είναι η συμμετοχή εταιριών:

  • με  ελληνικό κόσμημα, που διακρίνεται για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό και την υψηλή κατασκευαστική του ποιότητα

  • με ορθόδοξο θρησκευτικό κόσμημα (σταυρό) και αντικείμενο

 

Στόχος της έκθεσης είναι επίσης η προβολή του πρωτότυπου ελληνικού κοσμήματος στις αγορές του εξωτερικού, μέσα από Β2Β συναντήσεις με προσκεκλημένους ξένους αγοραστές. 

 

Η ανάληψη της ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ από τη HELEXPO (2013) και η διεθνοποίηση της έκθεσης, έδωσε νέα πνοή στη διοργάνωση. Η επιτυχία αποτυπώθηκε θεαματικά στα αποτελέσματα  των διοργανώσεων του 2013, 2014 & 2015:

  • 42% αύξηση εκθετών

  • 28% αύξηση επισκεπτών (με προέλευση από 17 χώρες)

  • 48% αύξηση εκθεσιακού χώρου

 

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την  ΠΟΒΑΚΩ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών).

 

Η HELEXPO  διοργανώνει επίσης την KOSMIMA (Οκτώβριος, Θεσσαλονίκη, η οποία απευθύνεται στην αγορά των Χριστουγέννων.

 

 

ΝΤ. ΚΟΥΖΟΥΠΗΣ

 

 

 

 

Θ. ΤΖΑΚΡΗ – ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ 26.2.2016