Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η υπηρεσία εικονικής περιήγησης του Ε.Ε.Α. προσφέρει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου

Για τη μεγάλη βαρύτητα που δίνει το Ε.Ε.Α. στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή του συνόλου των επιχειρήσεων της χώρας, έχοντας ήδη παράξει ένα σημαντικό έργο και συνεχίζοντας σε αυτήν την κατεύθυνση, μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, την Τετάρτη 20/12021, για την παρουσίαση των διαθέσιμων ψηφιακών εργαλείων προς αξιοποίηση από το σύνολο της επιχειρηματικότητας, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι»η εμπειρία μας με την αντιμετώπιση της πανδημίας ανέδειξε ξεκάθαρα και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του τρόπου λειτουργίας του επιχειρείν. Για παράδειγμα, με τη μέθοδο του click away το μεγαλύτερο ποσοστό των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων δεν δούλεψε καθόλου, καθώς δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές».

Το Ε.Ε.Α. είχε διαγνώσει έγκαιρα, όπως υπογράμμισε, την ανάγκη για είσοδο όλων μας στη νέα ψηφιακή εποχή, προχωρώντας εδώ και πάρα πολύ καιρό στην ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών προς τα μέλη του.

Παρουσιάζοντας τις δράσεις που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Επιμελητηρίου τα τελευταία χρόνια, τη δημιουργία μίας πιλοτικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαδραστικής εικονικής προβολής των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου της περιοχής ΠΛΑΚΑΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ. Μέσω αυτής, οι καταναλωτές μπορούν να ζήσουν την εμπειρία της εικονικής περιήγησης μέσα σε ένα κατάστημα ενώ έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές αγορές, κλικάροντας πάνω στα προϊόντα που βλέπουν στην οθόνη τους. Η καινοτόμα αυτή τεχνολογία υποστηρίζει αναγνώριση εικόνας, εικονική περιήγηση, αλλά μπορεί  να ενσωματώσει  και τον ψηφιακό βοηθό, που επιτρέπει ζωντανή επικοινωνία με  εκπρόσωπο της επιχείρησης μέσω online video και online συνεργασία πωλητή και πελάτη ή ξεναγού και επισκέπτη.

Με την υπηρεσία αυτή του Ε.Ε.Α. η μικρή επιχείρηση του λιανεμπορίου, όπως εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, μπορεί να ωφεληθεί από συνδυασμένες υπηρεσίες: Παρουσία στο διαδίκτυο, εικονική περιήγηση, tag προϊόντων, βιντεοσκόπηση/φωτογράφιση, φιλοξενία και υποστήριξη μηχανισμού e-commerce.

Ήδη, επισήμανε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., «οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου άρχισαν να ενδιαφέρονται για την υπηρεσία της εικονικής περιήγησης, δεδομένου ότι τους δίνεται η δυνατότητα να διευρύνουν το πελατολόγιο τους και να αυξήσουν τα έσοδά τους, ενώ πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι με την συγκεκριμένη τεχνολογία μιλάμε για online λειτουργία 7 επτά ημέρες την εβδομάδα σε 24ωρη βάση. Μέσω μιας οθόνης ενός κινητού, υπολογιστή ή ενός τάμπλετ ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί σε οποιονδήποτε χώρο».

«Το μέλλον είναι ήδη εδώ. Και όποιος δεν ανέβει στο τραίνο της ανάπτυξης, τότε δεν μπορεί να ελπίζει σε πρόοδο και εξέλιξη. Αυτό ακριβώς εξηγούμε και στα μέλη μας, τα οποία τα προτρέπουμε να επιδιώξουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων τους, να δημιουργήσουν –με τη βοήθεια του Επιμελητηρίου μας- το δικό τους e-shop, να αξιοποιήσουν τα σπουδαία επιτεύγματα της τεχνολογίας και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο, προς όφελος της ελληνικής οικονομία», τόνισε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

Δείτε το βίντεο: