Γ. Χατζηθεοδοσίου στο MEGA: Τι αναμένουμε από τον Πρωθυπουργό

Με την αντοχή επιχειρήσεων και εργαζομένων να είναι πλέον οριακή, τα βλέμματα στρέφονται στις επικείμενες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη, με την ελπίδα ότι θα δοθεί ζωτική ανάσα, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.

Τα τρία σημαντικά ζητήματα που έχει θέσει το Ε.Ε.Α. και αναμένει την ανάληψη σχετικών κυβερνητικών πρωτοβουλιών είναι η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με κεφάλαια έως 10.000 ευρώ μέσω της ΑΑΔΕ, η επιδότηση της εργασίας με κάλυψη του μισθολογικού ή του μη μισθολογικού κόστους από το κράτος και η μεταφορά φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων στο τέλος του χρόνου, ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. έκρινε θετικά τους δύο κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και το Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» για τη στήριξη των δανειοληπτών, εξηγώντας ότι πάρα πολλοί επαγγελματίες ωφελήθηκαν από τις δύο αυτές δράσεις, σε αντίθεση με το Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και το ΤΕΠΙΧ ΙΙ που δεν απέδωσαν, λόγω των προϋποθέσεων που τίθενται αλλά και της δυσκαμψίας του τραπεζικού συστήματος.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: