Γ. Χατζηθεοδοσίου: Τήρηση των μέτρων και στήριξη των τοπικών αγορών

Την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων προστασίας από επιχειρήσεις και καταναλωτές υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με αφορμή την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να στηρίξουν τις τοπικές αγορές.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. τόνισε ότι «υγεία και οικονομία πάνε μαζί» γι΄αυτό και είναι απόλυτα αναγκαίο να τηρηθούν τα μέτρα, αφενός για να προστατευθούν επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και καταναλωτές, και αφετέρου για να παραμείνουν ανοικτές οι επιχειρήσεις.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι πέραν των ασφαλών αγορών, είναι κρίσιμη η στήριξη των καταστημάτων της γειτονιάς από τους καταναλωτές, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη έρευνα του Ε.Ε.Α. με την Opinion Poll, από την οποία προέκυψε ότι 1 στις 4 επιχειρήσεις «βλέπει» λουκέτο, και τονίζοντας ότι «πρέπει να κάνουμε αγώνα για να σωθεί το υπόλοιπο 75%».

Αναφερόμενος στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. επισήμανε ότι δεν επαρκεί η ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε έως τις 19 Ιανουαρίου, ζητώντας να επεκταθεί έως τις 31 Ιανουαρίου καθώς αρκετοί κλάδοι αλλά και μεμονωμένες επιχειρήσεις, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, δεν μπορούν να έχουν με ακρίβεια τον κύκλο εργασιών τους για το 2020.

Δείτε το βίντεο: