Γ. Χατζηθεοδοσίου: Κλίμα συνεργασίας στην ασφαλιστική αγορά -βιντεο

Συμπεράσματα από την ημερίδα «ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ & ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΦ΄ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ»

Συμπεράσματα από την ημερίδα «ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ & ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ – ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΦ΄ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ»

Θετικές είναι οι προοπτικές διαλόγου και επίλυσης των προβλημάτων που υπάρχουν στην ασφαλιστική αγορά. Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα αλλά και το αποτέλεσμα του δημόσιου και πολύωρου διαλόγου που έγινε μεταξύ διαμεσολαβούντων και ασφαλιστικών εταιρειών κατά την ημερίδα «ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ & ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ – ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΦ΄ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ» στο Μέγαρο Μουσικής στις 4 Νοεμβρίου.

Τόσο οι διοργανωτές όσο και οι εκατοντάδες διαμεσολαβούντες έδειχναν πλήρως ικανοποιημένοι από τις προοπτικές διεξόδου που ανοίχτηκαν και από τις εξηγήσεις που δόθηκαν σε καίρια σημεία των διαφορών μεταξύ εταιρειών και διαμεσολαβούντων που βαρύνουν τις σχέσεις τους εδώ και καιρό. Φάνηκαν ακόμη προοπτικές κοινής αντιμετώπισης γραφειοκρατικών στρεβλώσεων που επιβάλλονται στο επάγγελμα από τις αποφάσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Την ημερίδα διοργάνωσαν το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Ε.Α.), το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Ε.Ε.Π.) και το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Ε.Θ.) σε συνεργασία με την ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Α.Δ.Ε.) και φυσικά με τη συμμετοχή των Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Τη συνόψιση των συμπερασμάτων έκανε για λογαριασμό των διοργανωτών ο ΓΓ τους ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: 

 

Μετά από 3 ½ ώρες  απαντήθηκαν πάρα πολλά ζητήματα του χώρου. Από το διάλογο πρέπει να κρατήσουμε ότι είδαμε πολλούς προέδρους εταιρειών να τάσσονται μαζί μας σε πολλά ζητήματα που μας αφορούν. Αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση του κλάδου. Είδατε ότι σε πολλά  ζητήματα που διαφωνούμε εμείς με το Προεδρικό Διάταγμα και με τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς βρήκαμε συμμάχους πολλούς προέδρους εταιρειών. Επί πλέον πήραμε τη δέσμευση από η ΔΕΙΑΣ ότι οι εταιρείες έχουν το χρόνο για να γίνουν οι απαιτούμενοι διακανονισμοί και δήλωσαν με θετικό μάτι "να το δούμε". Οι συνάδελφοι ασφαλιστικής αγοράς όλης της χώρας δίνουν μια μάχη κάτω από ορισμένους όρους. Σε αυτές τις μάχες είχαμε πάρα πολλές νίκες και μερικές ήττες και μπορεί να έχουμε και άλλες ήττες αλλά πάντα στην κατεύθυνση ότι θέλουμε να δούμε με ένα καλύτερο τρόπο την αγορά».

Σε συνέχεια έκανε αποτίμηση των ειδικών θεμάτων τα οποία αναδείχτηκαν στην ημερίδα και αποτελούν πεδίο θετικης προποτικής για τον κλάδο.