Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ συνεχίζουν να διεκδικούν

Πραγματοποιήθηκε, στις 9 Μαρτίου 2020 και κάτω από έκτακτες ειδικές συνθήκες, λόγω μέτρων προστασίας και προφύλαξης από τον κοροναϊό, η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Αθηνών & Περιχώρων.

Τα μέλη της Ένωσης προσήλθαν με προσοχή στα μέτρα ασφάλειας και υγειηνής και με σχετικά γρήγορες διαδικασίες εκτέλεσαν την εκ του καταστατικού υποχρέωσή τους.

Οι εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για την ΠΟΣ-ΟΑΕΕ θα γίνουν στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης και στα παραρτήματά της στις παρακάτω ημερομηνίες:

* ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Κυριακή 15/3, από 9:00-17:00, στα γραφεία του Παραρτήματος (Αγχιάλου 20, τηλ.: 210 9311865)

* ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Δευτέρα 16/3, από 9:00-17:00, στα γραφεία του Παραρτήματος (Αρχιμήδους 52, τηλ.: 210 9904294)

* ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Τρίτη 17/3, από 9:00-17:00, στα γραφεία του Παραρτήματος (Ηρώων Αγωνιστών 60-62, 2ος Όροφος, τηλ.: 210 2776905)

* ΑΙΓΑΛΕΩ: Τετάρτη 18/3, από 9:00-17:00, στα γραφεία του Παραρτήματος (Κορυτσάς 14, τηλ.: 2105911532)

* ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Πέμπτη 19/3, από 9:00-17:00, στα γραφεία του Παραρτήματος (Βεάκη 36, 2ος Όροφος, τηλ.: 210 5754560)

* ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Παρασκευή 20/3, από 9:00-17:00, στα γραφεία του Παραρτήματος (Πλάτωνος 31, τηλ.: 210 9588868)

* ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Σάββατο 21/3, από 9:00-17:00, στα γραφεία του Παραρτήματος (Ερυθρού Σταυρού 3, τηλ.: 210 7252340)

* ΙΛΙΟΝ: Κυριακή 22/3, από 9:00-17:00, στα γραφεία του Παραρτήματος (Πολυφήμου 99, τηλ.: 210 2690407)

* ΚΕΝΤΡΙΚΑ: Παρασκευή 27/3 – Τρίτη 31/3, από 9:00-17:00, στα κεντρικά γραφεία (Σωκράτους 23, τηλ.: 210 5225965 – 210 3212049).

Στη ΓΣ παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ΠΟΣ ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης.

Όπως ανέφερε, οι συνταξιούχοι διεκδικούν όλα τα χαμένα και συντάξεις αξιοπρέπειας για τους σημερινούς και αυριανούς συνταξιούχους.

Δείτε τον χαιρετισμό

 

Στη συνέλευση τα μέλη κλήθηκαν να κρίνουν την δράση του Απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και να χαράξουν την κατεύθυνση του σωματείου για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο απολογισμός δράσης:

Με την ομοσπονδία μας και την ΣΕΑ δώσαμε δεκάδες αγώνες για το Ασφαλιστικό – την υγεία – την πρόνοια για την επανάκτηση των κομμένων συντάξεων – το φορολογικό – για τις συντάξεις χηρείας – την ακρίβεια για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από πλειστηριασμούς – για παιδικούς σταθμούς που λείπουν – για τις συγκοινωνίες και πολλά άλλα. Οι αγώνες μας ήταν μαζικοί, κάποιοι και πανελλαδικοί και πολλοί έγιναν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Οι επίμονοι αγώνες μας αποκάλυψαν το βάθος της αντιλαϊκής πολιτικής, έστειλαν σαφέστατο μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα στην ίδια κατεύθυνση μέχρι να δικαιωθούμε.

Σήμερα οι αγώνες μας επικεντρώνονται στον αντιασφαλιστικό νόμο της ΝΔ, που όταν ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε ότι θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου και θα αποκαθιστούσε τις αδικίες στις συντάξεις.

Ομως όταν έγινε Κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα τον Νόμο Κατρούγκαλου – διατηρεί την αρχιτεκτονική του τον θωρακίζει από νομικές ασάφειες, διατηρώντας σε ισχύ τις βασικές ανατροπές των προηγούμενων νόμων και μαζί τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις τις κύριες τις επικουρικές και τις αναπηρικές. Υπολογίζεται ότι οι συντάξεις μας κόπηκαν την τελευταία δεκαετία πάνω από το 40%.

Διατηρείται η κατάργηση της 13 f και της 14″ς σύνταξης μαζί και το ΕΚΑΣ, όπως και το 6% των κρατήσεων από την σύνταξη για τον κλάδο της υγείας, καταργείται το οικογενειακό επίδομα 10% για τη σύζυγο και το 5% για κάθε παιδί μέχρι 18 ετών η μέχρι 24 ετών εάν αυτό σπουδάζει. Το κράτος εγγυάται μόνο την εθνική σύνταξη η οποία παραμένει στα 340€ για 15 χρόνια και στα 384€ για 20 χρόνια αντίστοιχα. Όποιος λαμβάνει πάνω από δύο συντάξεις θα λαμβάνει μια εθνική. Οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης παραμένουν στα 67 χρόνια εξισώνοντας τα όρια ηλικίας των γυναικών με αυτά των ανδρών.

Στην αναλογιστική μελέτη που κατατέθηκε στην Βουλή και συνοδεύει τον αντιασφαλιστικό νόμο της ΝΔ φαίνεται ότι σταδιακά θα αυξάνουν τα όρια ηλικίας από 67 στα 70, εφαρμόζεται η πολιτική της ΕΕ για ενεργό γήρανση που σημαίνει από τη δουλειά, στον τάφο.

Επίσης διαψεύδονται οι ισχυρισμοί της Κυβέρνησης ότι οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις. Παραμένει σε ισχύ για τους παλιούς συνταξιούχους η προσωπική διαφορά και οι όποιες αυξήσεις ψίχουλα για όσους συνταξιούχους ήταν ασφαλισμένοι πάνων από 30 χρόνια θα ενσωματωθούν στην προσωπική διαφορά. Παραμένουν τα ποσοστά αναπλήρωσης στο 40%της σύνταξης από το 80% που ήταν πριν μερικά χρόνια.

Οι συνταξιούχοι και ιδιαίτερα αυτό του ΟΑΕΕ δεν θα πάρουν ούτε 1€ αύξηση.

Η ενοποίηση του ΕΦΚΑ με το ΕΤΕΑΠ(Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και ΕΦΑΠΑΞ Παροχών) ανοίγει τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος για την δημιουργία ασφαλιστικού συστήματος με τρεις πυλώνες που το κράτος θα εγγυάται μόνο την εθνική σύνταξη.

Τις ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων θα τις διαχειρίζονται επιχειρηματικοί όμιλοι σε όφελος τους

Οι ασφαλισμένοι θα γνωρίζουν τι θα δίνουν, δεν θα γνωρίζουν τι θα παίρνουν ενώ πολλές φορές θα χάνουν και τα λεφτά τους όταν οι επιχειρηματικοί όμιλοι τα παίζουν στο χρηματιστήριο ή δηλώσουν πτώχευση. Έτσι έγινε με την ΑΣΠΙΣ πρόνοια και με πολλές άλλες ασφαλιστικές επιχειρήσεις στον κλάδο του αυτοκινήτου και αλλού. Το ασφαλιστικό σύστημα των τριών πυλώνων όπως λέγεται εφαρμόστηκε στην Χιλή, στις ΗΠΑ και αλλού και οι ασφαλισμένοι είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται έως και 50%.

Το νέο ασφαλιστικό σύστημα για τους αυτοαπασχολούμενους περιλαμβάνει έξι ασφαλιστικές κλάσεις: η κατώτερη περιλαμβάνει αυξημένα ασφάλιστρα κατά 20% σε σχέση με προηγούμενα. Όσο για την δήθεν ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης είναι ψευδεπίγραφη για τους πολλούς γιατί είναι αναγκασμένοι λόγω μονοπώλησης και πτώσης του βιοτικού επιπέδου η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων να οδηγείται στην κατώτερη κλάση για κατώτερη σύνταξη, όπως αυτή που μετά από 40 χρόνια ασφάλισης, η σύνταξη ανέρχεται στα 770C μεικτή και δεν καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες. Αν ο αυτοαπασχολούμενος επιλέξει την ανώτερη ασφαλιστική κλάση για καλύτερη σύνταξη παραμονεύει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας. Είναι ολοφάνερος ο εκβιασμός της κυβέρνησης αν και δεν ομολογείται.

Μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι μεγάλοι επιχειρηματίες με 70 και 80 χιλιάδες ευρώ εισόδημα οι οποίοι θα πληρώνουν την ίδια ασφαλιστική εισφορά με αυτοαπασχολούμενους των 10 χιλιάδων και σε πολλές περιπτώσεις μικρότερη ακόμη και από τους υπαλλήλους τους.

Οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες διώκονται από τις ασκούμενες αντιλαϊκές πολιτικές, να θυμίσουμε ότι φορολογούνται από το πρώτο ευρώ ενώ δεν δικαιούνται κρατικής ενίσχυσης με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από κονδύλια της ΕΕ. Είναι θύματα του ανταγωνισμού με τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες. Όμως με την δουλειά τους συμβάλλουν στην παραγωγή κοινωνικού πλούτου συμμετέχουν με την φορολογία τους στα έσοδα του κράτους. Δικαιούνται κοινωνικής προστασίας αυτοί και τα παιδιά τους, αποτελεί για αυτούς κοινωνικό δικαίωμα η ασφάλιση και η υγεία.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα έχουν ξεκινήσει από το 1992 και επιταχύνθηκαν από το 2010 με την κρίση. Όλες οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις έγιναν στο όνομα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν και είναι κατεύθυνση της ΕΕ και γίνονται και σε όλη την ΕΕ- μας είναι ννωστοί οι πολύμηνοι αγώνες σε Γαλλία και αλλού. Στόχο έχουν αυτές οι ανατροπές την σταδιακή απόσυρση του κράτους από την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού και την υγεία. Γι’ αυτό το κράτος εγγυάται μόνο την εθνική σύνταξη η οποία βέβαια θα είναι ανάλογη με την δημοσιονομική κατάσταση στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και για τον κλάδο της υγείας η χρηματοδότηση θα είναι στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο. Αυτή η πολιτική εκμεταλλεύεται τον αρνητικό συσχετισμό σε παγκόσμιο και σε εσωτερικό επίπεδο και επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Για να περάσουν πιο εύκολα αυτές οι αντιλαϊκές ανατροπές η κυβέρνηση υπόσχεται αυξήσεις στις συντάξεις ύστερα από πολλά χρόνια. Οι αγώνες μας αποκάλυφαν αυτό το ψέμα όπως άλλωστε είχαμε κάνει και με τα αναδρομικά. Κανένας συνταξιούχος δεν κέρδισε από τα Δικαστήρια τίποτα.

Οι συνταξιούχοι ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με του αγώνες μας. Με τους αγώνες αποτρέφαμε την μείωση των συντάξεων από 1-1-2019 λόγω προσωπικής διαφοράς. Επιβάλλαμε την ακύρωση του νόμου Χηρείας, την απόσυρση του νόμου για την μείωση του αφορολόγητου την επιστροφή αναδρομικών φόρου αλληλεγγύης σε πολλούς συνταξιούχους. Συμβάλαμε στην επαναφορά της τιμής των φαρμάκων από 25% στο 10% στους συνταξιούχους που έπαιρναν το ΕΚΑΣ. Αποτρέψαμε μαζί με τους εργαζόμενους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας, αναδείξαμε την αξία της αλληλεγγύης βοηθώντας ηθικά και υλικά συνταξιούχους και άλλες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες που έχουν ανάγκη. Αποδείξαμε ότι οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα και χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Όλες οι κυβερνήσεις όπως και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων λένε ότι ξοδεύονται πολλά χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για συντάξεις και ότι αυτό αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της οικονομίας. Είναι αλήθεια ότι χρειάζεται μεγάλο θράσος για να λέγονται αυτά. Όταν είναι γνωστό ότι τα ασφαλιστικά ταμεία ληστεύθηκαν κυριολεκτικά πότε μέσω του χρηματιστηρίου, πότε με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ή όταν υποχρεώνονται τα ταμεία να καταθέτουν άτοκα τα αποθεματικά τους στις τράπεζες και αυτά να δανείζονται με υπέρογκα επιτόκια για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Σήμερα χρωστάνε πάνων από 32 δισεκατομμύρια οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στα ασφαλιστικά ταμεία ως οφειλόμενες εισφορές. Αν χρωστάει όμως κάποιος μικρός στο ταμείο του παίρνουν και το σπίτι. Η Ομοσπονδία μας υπολογίζει ότι 80 δισεκατομμύρια έκοψαν οι κυβερνήσεις από τις συντάξεις μας τα χρόνια της κρίσης.

Επίσης τα λαϊκά στρώματα συμμετέχουν με το 93% μέσω της φορολογίας τους στα έσοδα του κράτους, ενώ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μόνο με το 7%.

Είναι λογικό το αίτημα που διατυπώνει η ΣΕΑ για συντάξεις που θα εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή στους συνταξιούχους, και ότι η ασφάλιση είναι κοινωνικό δικαίωμα και όχι ατομική υπόθεση.

Το επιχείρημα που επικαλούνται οι μεγαλοβιομήχανοι ότι δίνονται πολλά λεφτά για συντάξεις είναι στη λογική των συμφερόντων τους. Γιατί το κράτος τις περασμένες δεκαετίες με μισό ΑΕΠ από το σημερινό έδιδε συντάξεις στο 80% του μισθού, ενώ σήμερα που το ΑΕΠ έχει διπλασιαστεί οι συντάξεις είναι στο 40% του μισθού;

Δεν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση από την μια να δηλώνει ότι η οικονομία πηγαίνει καλά, ότι είναι σε τροχιά ανάπτυξης και από την άλλη οι συνταξιούχοι να είναι σε εξαθλίωση όταν η ίδια προεκλογικά μιλούσε για ανάπτυξη σε όφελος όλων. Η ομοσπονδία μας και η ΣΕΑ με πολύμορφες και επίμονες κινητοποιήσεις διεκδίκησε κατώτερη σύνταξη στα 600€ από 365C που είναι σήμερα, άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων μας Χριστουγέννων και Πάσχα και όλων των άλλων αιτημάτων τα οποία αναγράφονται στις ανακοινώσεις και στη διακήρυξη μας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι αγώνες μας θα ήταν πιο μαζικοί, ενδεχόμενα και πιο αποτελεσματικοί αν είχαμε και την στήριξη της ανώτατης συνδικαλιστικής οργάνωσης της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία δεν συμπαραστάθηκε, ούτε συμπαραστέκεται στους αγώνες των συνταξιούχων παρά τις επίμονες προτάσεις μας, η οποία μαζί με το λεγόμενο «Δίκτυο» και το ψηφοδέλτιο της Ανανέωσης που δραστηριοποιείται στην ομοσπονδία μας έστελναν τους συνταξιούχους στα Δικηγορικά γραφεία διεκδικώντας τα αναδρομικά, πλουτίζοντας τους και αποκαλώντας τους αγώνες μας επαναστατική γυμναστική.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η ΓΣΕΕ η οποία ήταν μακριά από τους αγώνες των εργαζομένων και ουσιαστικά συμπαρατάχθηκε με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Μας είναι γνωστό το συνέδριο της το οποίο δεν ήταν μάχη για τις καρέκλες όπως το εμφανίζουν, αλλά μάχη που δόθηκε από το ΠΑΜΕ για να μην γίνουν μέλη στα συνδικάτα οι βιομήχανοι και άλλοι μεγάλοι επιχειρηματίες και να υπογράφουν συμβάσεις οι ίδιοι με τον εαυτό τους.

Είναι άξιο λόγου ότι η ενίσχυση της αντιλαϊκής πολιτικής συνοδεύεται και με ένταση της καταστολής όπως μέτρα που δυσκολεύουν την κήρυξη της απεργίας αλλά και των συγκεντρώσεων. Όμως ότι και να κάνουν οι αγώνες θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη μαζικότητα και αποφασιστικότητα.

Συναδελφισσες, συνάδελφοι,

Όλα αυτά τα χρόνια το σωματείο μας με συνέπεια υποστήριξε τα συμφέροντα των συνταξιούχων και των οικογενειών τους.

Οργανώσαμε πολλές συσκέψεις για το ασφαλιστικό και την υγεία, για τις συντάξεις χηρείας, για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των γυναικών, για την εμπορευματοποίηση της υγείας, την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, την έλλειψη και υποστελέχωση μονάδων εντατικής θεραπείας, την έλλειψη χιλιάδων γιατρών-νοσηλευτικού προσωπικού-ιατρικών οργάνων, μιλήσαμε για τη ανύπαρκτη ουσιαστικά πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το κλείσιμο υποδομών και πολλά άλλα. Τα νοσοκομεία σήμερα ουσιαστικά χρηματοδοτούνται από τους ασφαλισμένους και από τα απογευματινά ιατρεία. Το κράτος μειώνει δραστικά τη χρηματοδότηση στην υγεία. Κάθε ένας από μας έχει βιώσει τις άσχημες συνθήκες των νοσοκομείων και την εμπορευματοποίηση της υγείας. Συμπαρασταθήκαμε σαν συνταξιούχοι στις κινητοποιήσεις την υγειονομικών για τα δίκαια αιτήματά τους, πολλά από τα οποία είναι και δικά μας αιτήματα.

Το Δ.Σ. αναγνωρίζει την ανάγκη των συνταξιούχων για πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδρομές και γενικά για ψυχαγωγία. Προσπάθησε να βελτιώσει το επίπεδο των εκδρομών βάζοντας ξεναγό, αλλά και το επίπεδο των θεατρικών παραστάσεων. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το θέμα των εκδρομών μας απασχολεί, υπάρχουν εκατοντάδες συνάδελφοι οι οποίοι δεν συμμετέχουν λόγω υποχρεώσεων, κρατάνε εγγόνια ή λόγο υγείας. Διεκδικήσαμε τα χρήματα που μας κρατάνε για κοινωνικό τουρισμό τα οποία η κυβέρνηση τα κρατάει παράνομα και έχουν φτάσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια, τα οποία εξακολουθούμε να τα διεκδικούμε. Πιστεύουμε ότι το νέο Δ.Σ που θα εκλεγεί από τις εκλογές θα κάνει πιο πολλά βήματα στον τομέα των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις ενάντια στην νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ με την οποία δημιουργούνται νέες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας, μεταφέρονται ακόμη και πυρηνικά. Η Ελλάδα γίνεται ορμητήριο για την διεξαγωγή πολέμων με υπαρκτό τον κίνδυνο να δεχτούμε αντίποινα από τις χώρες που δέχονται την επίθεση.

Με το θέμα που προέκυψε με τους πρόσφυγες λέμε ότι είναι άδικο και απάνθρωπο να τα βάζουμε με τα θύματα των πολέμων, να βλέπουμε ως εχθρούς μας τις μανάδες με τα παιδιά.

Εκείνο που κατά την γνώμη μας πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ακυρώσει την συμφωνία του Δουβλίνου 2 που μετατρέπει τα νησιά σε απέραντα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να πιέσει την ΕΕ να ακυρώσει την συμφωνία για τους πρόσφυγες με την Τουρκία και τον ΟΗΕ για να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες στους τόπου διαμονής τους δηλαδή την Τουρκία και στα σύνορα για να πάνε αυτοί όπου θέλουν. Να κλείσουν τα hot-spot και να φύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά. Η Τουρκία έκανε επέμβαση στην Συρία και καμία κυβέρνηση ούτε η σημερινή ούτε η προηγούμενη έβγαλαν ένα ψήφισμα καταδίκης. Αντίθετα υποστήριξαν αυτή την επέμβαση η οποία αντικειμενικά αμφισβητεί τη συμφωνία της Λωζάννης. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ με 12 στρατιωτικές αποστολές από το Μάλιτης Αφρικής έως το Αφγανιστάν .

To NATO εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους οργανώνει πολέμους, όλα τα χρόνια μας έδειξε ότι είναι μηχανισμός υπονόμευσης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Το Σωματείο μας είναι στην πρώτη γραμμή του φιλειρηνικού κινήματος για την απομάκρυνση των ξένων βάσεων από τον τόπο μας για έξοδο από το ΝΑΤΟ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τελειώνοντας να πούμε ότι το σωματείο μας με το πλαίσιο δράσης του συσπειρώνει πολλούς συνταξιούχους, δυναμώνει τις υποδομές του, ανανεώνει το στελεχικό δυναμικό του. Σε αυτό το τρίχρονο διάστημα της θητείας μας κάναμε 800 εγγραφές. Όμως υπάρχουν χιλιάδες ακόμη συνταξιούχοι για να γίνουν μέλη μας, σε αυτό υπολογίζουμε και στη δική σας βοήθεια.

Πιστεύουμε στην δύναμη του αγώνα μας «όπλο μας είναι η συλλογικότητα» μπορούμε το μήνυμα του Σωματείου να το φτάσουμε σε ακόμη περισσότερους συνταξιούχους, «όσο πιο μαζικό, τόσο πιο δυνατό γίνεται το σωματείο μας για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας»

Όλοι και ο καθένας από εμάς, ανάλογα με τις δυνατότητες του, να συμβάλλει για την επιτυχία των εκλογών.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

 

 

 

 

Β