ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Κλείνουν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου λόγω κορονοϊού

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, προκειμένου να μειωθεί η επέκταση της μετάδοσης του κορονοϊού και με βασικό στόχο να μην καταρρεύσει το σύστημα Υγείας.

 

Ένα από τα έκτακτα μέτρα είναι και το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη. Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά θα διευκρινιστεί αργότερα, που θα δοθεί με λεπτομέρεια στη δημοσιότητα το νέο πακέτο μέτρων. Πάντως είναι δεδομένο ότι δεν θα κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες, πρατήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνει επίσης ανοιχτό οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δυνατότητα των καταναλωτών να προμηθευτούν τρόφιμα, όπως κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, κλπ. Άγνωστο παραμένει ακόμα τι θα ισχύσει για καταστήματα ψιλικών, περίπτερα, μίνι μάρκετ, κλπ.

 

Ως μέτρο προφύλαξης είναι και η αναγκαστική καραντίνα 14 ημερών στην οποία θα μπαίνουν όσοι εισέρχονται πλέον στην ελληνική επικράτεια.

 

Επίσης αναστέλλεται το μέτρο του Δακτυλίου έως τέλος Απριλίου.

 

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στην ενημέρωση της προς τους πολιτικούς συντάκτες με τηλεδιάσκεψη, ήταν ξεκάθαρη: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας», προσθέτοντας ότι οι επόμενες 30 ημέρες θα είναι οι πιο δύσκολες και ότι τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στις 18.00 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά και τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Διαψεύδοντας τις φήμες περί πρόθεσης απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε στις ατομικές ευθύνες και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι.

Παράλληλα όμως εξήγησε ότι επειδή πρόκειται για μία δυναμική κατάσταση, ανά πάσα στιγμή η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να λάβει και άλλες δράσεις προκειμένου να περιορίσει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών, η κ. Πελώνη εξήγησε ότι η κυβέρνηση περιμένει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να λειτουργούν οι ναοί για ατομική λατρεία, διευκρινίζοντας όμως ότι «θα κάνουμε ότι χρειαστεί», σε ερώτηση για το πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση αν δεν γίνει δεκτή η πρόταση του πρωθυπουργού.

Επίσης, μεταξύ άλλων η κ. Πελώνη ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ θα τεθεί στη διάθεση του συστήματος υγείας για την πανδημία του κορονοϊού, ενώ για τον ίδιο λόγο εκμισθώνεται ιδιωτικό κέντρο στην περιοχή της Ελευσίνας.

 

Πηγή: HuffPost.gr