tuv-iso-logo

ΤΡΙΠΟΛΗ, ΚΑΒΑΛΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Ε.Α ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Κ. Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ.

Μεγάλο οδοιπορικό του Ε.Ε.Α. – Αδελφοποίηση του με άλλα 3 Επιμελητήρια

Η Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και επενδύοντας στην εξωστρέφεια και στην ενίσχυση των δεσμών με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της χώρας, έχει επιδοθεί τον τελευταίο χρόνο σε έναν «μαραθώνιο», πραγματοποιώντας επισκέψεις σε διάφορες πόλεις της χώρας. Μέσα σε μόλις έναν μήνα επισκέφθηκε την Τρίπολη, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη και την Κεφαλονιά, στην προσπάθεια της να συμβάλει στην τόνωση του Επιμελητηριακού θεσμού και του επιχειρείν. Ταυτόχρονα αναδεικνύει την ανάγκη συνεργασίας όλων των Επιμελητηρίων, προσφέροντας την τεχνογνωσία που έχει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ας κάνουμε μία μικρή αναδρομή, ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη εξόρμηση, αυτήν στην Κεφαλονιά στις 29/11.

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Ζηκόπουλος έδωσαν το παρών στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύθηκε η πρώην Υπουργός κ. Λούκα Κατσέλη για την στήριξη που παρείχε στην προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ τιμήθηκε με βραβείο και ο κ. Χατζηθεοδοσίου για την προσφορά του στην στήριξη του Επιμελητηριακού θεσμού και της επιχειρηματικότητας.

Η είδηση όμως της εκδήλωσης ήταν η αδελφοποίηση τεσσάρων Επιμελητηρίων. Συγκεκριμένα αδελφοποιήθηκαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης, το Επιμελητήριο Αργολίδας και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Και όπως τονίζει στο eea.gr ο κ. Χατζηθεοδοσίου: «η κίνηση αυτή είναι κίνηση υψηλού συμβολισμού καθώς δείχνει το δρόμο για την ανάπτυξη στην οποία καλούνται να συμβάλουν και τα Επιμελητήρια. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, είναι αναγκαία η στενή συνεργασία μεταξύ τους και η συνένωση δυνάμεων, προκειμένου να έχουν τη μέγιστη δυνατή ενίσχυση επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το Ε.Ε.Α. θα συνεχίσει να πρωτοστατεί σε δράσεις που στηρίζουν έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και τα υπόλοιπα Επιμελητήρια».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρος Σπαθής, με δήλωση του στο eea.gr επισημαίνει: «Εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης, σας μεταφέρω την έκφραση χαράς των μελών μας για αυτή την αδελφοποίηση που αποδεχθήκαμε πριν λίγες ημέρες.

Με την αδελφοποίηση αυτή επισφραγίζεται μία  συνεργασία  που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια οπότε και αναλάβαμε το φορέα μετά τις εκλογές , μεταξύ των Επιμελητηρίων Κεφαλληνίας & Ιθάκης, του Επαγγελματικού Αθηνών , της Αργολίδος και των Ιωαννίνων, και σήμερα χαράσσουμε  μια νέα αρχή, που ελπίζω να είναι εποικοδομητική και για τα τέσσερα μέρη».

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει την αδελφοποίηση των τεσσάρων Επιμελητηρίων και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος. «Στην εορταστική εκδήλωση των 100 χρόνων του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης αποφασίστηκε η αδελφοποίηση τεσσάρων Επιμελητηρίων της χώρας  μας, των Επιμελητηρίων Αργολίδας, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς & Ιθάκης και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Σκοπός της καινοτόμου αυτής πρωτοβουλίας είναι η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας σε θέματα Επιχειρηματικότητας, εκπαίδευσης, κατάρτισης και εξωστρέφειας. Η δημιουργία αυτού του διευρυμένου νέου Επιμελητηριακού σχήματος στοχεύει στην ενίσχυση της συναδελφικότητας, των συνεργασιών και των συνεργειών. Μέσα από το σχήμα αυτό ευελπιστούμε στην ενίσχυση του Επιμελητηριακού θεσμού και κατ΄επέκταση στην ενίσχυση των μελών μας. Η αδελφοποίηση αυτή ας είναι η απαρχή και άλλων τέτοιων πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας», δήλωσε ο κ. Δαμούλος στο eea.gr.

Και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Δημητρίου όμως, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κοινή προσπάθεια. «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή συμμετέχουμε ως Επιμελητήριο Ιωαννίνων στην αδελφοποίηση των τεσσάρων επιμελητηρίων, Επαγγελματικού Αθηνών ,Κεφαλλήνιας ,Αργολίδος και Ιωαννίνων .Ως επιμελητήριο Ιωαννίνων χαιρετίζουμε κάθε τέτοια ενέργεια ,αφού στο νέο μας πλάνο επενδύουμε στην εξωστρέφεια και στην συνέργεια για μια κυκλική ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας .Ήταν το πρώτο βήμα , το επόμενο διάστημα θα βάλουμε τις βάσεις με συγκεκριμένη επιμελητηριακή ατζέντα για να αναπτύξουμε κοινές δράσεις και σχέδια που θα βοηθήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη των επιμελητηρίων και θα δώσουν στην επιχειρηματικότητα τα εφόδια εκείνα που χρειάζονται για την επόμενη ημέρα ,που δεν είναι άλλα  από τους τρόπους  ανάπτυξής της στα  νέα  δεδομένα ,που χρειάζονται συνεργασίες για να μπορέσουν οι επιχειρηματίες  να προστατευτούν και να  εδραιωθούν  σε μια αναπτυσσόμενη οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρίου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 23/11, ο κ. Χατζηθεοδοσίου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ε.Α. κ. Δημήτρη Γαβαλάκη και τον Οικονομικό Επόπτη του Ε.Ε.Α. κ. Παναγιώτη Παντελή, συμμετείχαν σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα «Οι εξελίξεις στο Θεσμό της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης». Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνεργάστηκε με το Επιμελητήριο Έβρου και την Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Έβρου για την εκδήλωση αυτή που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ τιμήθηκε και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Στις 16/11 ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Χατζηθεοδοσίου βρέθηκε στην Καβάλα, με αφορμή εκδήλωση για τα 100 από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Καβάλας, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την στήριξη του ακόμα και σε Επιμελητήρια που βρίσκονται πολύ μακριά από την Αθήνα.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου όμως έδωσε το παρών και στα εγκαίνια της έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ», στις 13/11 στην Τρίπολη, μία έκθεση που στήριξαν όλα τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου. Μαζί του  και ο Γ΄ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Ηλίας Μάνδρος, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της ΔΕ του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Καββαθάς.

Το οδοιπορικό όμως συνεχίζεται και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. θα βρεθεί στις 15/12 στα Ιωάννινα, σε ένα ακόμα ταξίδι για στενή συνεργασία με το τοπικό Επιμελητήριο σε μία προσπάθεια ανάδειξης θεμάτων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα και την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.