Ν. Γρέντζελος: Απαιτείται ουσιαστική στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

Γενναία μέτρα ουσιαστικής στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ζητεί ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Γρέντζελος.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό alert και την εκπομπή «Με το γάντι» με τον Αργύρη Ντινόπουλο (14/02/2021) ο κ. Γρέντζελος, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Αττικής, τόνισε τον τεράστιο κίνδυνο χιλιάδων λουκέτων τους επόμενους μήνες, αν δεν ληφθούν από την Πολιτεία ουσιαστικά μέτρα στήριξης, μεταξύ των οποίων επιδοτήσεις και όχι δάνεια, «κούρεμα» των συσσωρευμένων χρεών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας,  και ρύθμιση του υπολοίπου σε πολλές, άτοκες, δόσεις, προκειμένου να καταστεί εφικτή η διάσωση επιχειρήσεων και θέσεων απασχόλησης.

Αναφερόμενος στον κλάδο των εκπαιδευτών οδηγών, μίλησε για τη μεγάλη ζημία που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες, καθώς τους τελευταίους 12 μήνες, έχουν καταφέρει να λειτουργήσουν μόνο τους 5, μιας και είναι από τους κλάδους που κλείνουν πρώτοι και ανοίγουν τελευταίοι, μετά τα διαδοχικά lockdown. Ο κ. Γρέντζελος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αναστολή λειτουργίας των σχολών οδηγών, τη στιγμή που επιτρέπεται η παρουσία δύο ατόμων στα ταξί, αλλά και πολύ περισσότερων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σημειώνοντας ακόμη ότι δεν προβλέπεται ούτε εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τα θεωρητικά μαθήματα των υποψήφιων οδηγών.

Δείτε το βίντεο: