Για τις θερινές εκπτώσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, και στις οποίες προσβλέπουν οι έμποροι για τόνωση της αγοράς, μίλησε ο κ. Νίκος Κογιουμτσής, Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6.

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Κογιουμτσής επισήμανε ότι από τις αρχές του έτους υπάρχει μια σταδιακή πτώση της κατανάλωσης, στο 8% στις χειμερινές εκπτώσεις Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και στο 8-10% στις ενδιάμεσες του Μαΐου.

Μάλιστα, σημείωσε πως ο εμπορικός κόσμος, μέσω της ΕΣΕΕ, έχει εισηγηθεί την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Αναφέρθηκε ακόμη στον ρόλο των τουριστών στο εμπόριο. Χαρακτήρισε σημαντική την τουριστική ροή, εξίσου υψηλή με τα περυσινά δεδομένα, επεσήμανε ωστόσο ότι παραμένουν δυσανάλογα τα έσοδα σε σχέση με τον τουριστικό πληθυσμό που υπάρχει τόσο στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και στην υπόλοιπη χώρα. «Ο τουρίστας στην Ελλάδα δεν ξοδεύει πολλά για αγορές. Η κατά κεφαλήν δαπάνη του είναι κοντά στα 35 ευρώ, όταν την ίδια ώρα, σε Ισπανία και Πορτογαλία ξεπερνάει τα 50 με 60», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κογιουμτσής.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Πηγή: www.news247.gr