Ν. Κογιουμτσής: Ρεκόρ αφίξεων τουριστών, όχι όμως και εσόδων

"Ενώ φαίνεται ότι είχαμε περίπου 25 έως και 30% περισσότερες αφίξεις τουριστών αυτό δεν το είδαμε στις ταμειακές μας μηχανές, στα έσοδά μας"

Οι αφίξεις τουριστών σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, δεν συμβαίνει ωστόσο το ίδιο και με τα έσοδα, όπως επισημαίνει ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στο CAPITALTV.
«Ενώ φαίνεται ότι είχαμε περίπου 25 έως και 30% περισσότερες αφίξεις τουριστών αυτό δεν το είδαμε στις ταμειακές μας μηχανές, στα έσοδά μας», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κογιουμτσής.
Αναφέρει, δε, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Πορτογαλία, η οποία έχει 16,5 εκατ. αφίξεις τουριστών και 14 δισ. έσοδα, τη στιγμή που η χώρα μας φτάνει τα 30 εκατ. αφίξεις και έχει έσοδα 14,5 δισ.
Θα πρέπει, όπως σημειώνει, να διερευνηθεί «τί δεν γίνεται σωστά» και σε ποιούς τουρίστες απευθύνεται η χώρα, κάνοντας λόγο και για το φαινόμενο του «πακετοποιημένου» τουρίστα, ο οποίος έρχεται «με συγκεκριμένα χρήματα για να ξοδέψει μόνο για το κατάλυμά του, για το φαγητό του και για τις εκδρομές του».
Υπογραμμίζει, τέλος, την ανάγκη βελτίωσης των δημόσιων υποδομών, κάτι που θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν, συμβάλλοντας στην αύξηση των εσόδων, τόσο των ιδιωτών όσο και του Δημοσίου.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: