tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ο Ζήσης Ε. Ψαρράς Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δίνει το λόγο στα μέλη του που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, προβάλλοντας την υποψηφιότητα τους στην ιστοσελίδα του Ε.Ε.Α. (www.eea.gr) και την ειδική ενότητα «Ε.Ε.Α. ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ».

Η Διοίκηση του Ε.Ε.Α. εύχεται στους συναδέλφους που θα δώσουν τη μάχη για την εκλογή τους σε Δήμους και Περιφέρειες, καλό αγώνα. Είμαστε βέβαιοι ότι η συμμετοχή τους στα κοινά, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, μπορεί να ενισχύσει το επιχειρείν και να στηρίξει την προσπάθεια των μικρομεσαίων για πρόοδο.


Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο «Αθήνα ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη αποτελεί για εμένα ύψιστη τιμή αλλά και τεράστια ευθύνη.

Έχω γεννηθεί και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην Αθήνα ως Οικονομολόγος / Φοροτεχνικός – Σύμβουλος επιχειρήσεων και έχω διατελέσει επί σειρά ετών μέλος Δ.Σ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η ανάδειξη της Αθήνας και η εξελιξιμότητα της δεν αποτελεί μία διαδικασία κατά τη γνώμη μου με αρχή, μέση και τέλος αλλά μία συνεχή πορεία μετασχηματισμού, η οποία δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Στην πορεία αυτού του μετασχηματισμού πρέπει να κρατάμε μόνο τα θετικά βήματα, να τα αναδεικνύουμε, να τα βελτιώνουμε και στην πραγματικότητα να μην είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι.

Αυτή ακριβώς η μη ικανοποίηση οδηγεί στην εγρήγορση και στην πεποίθηση ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν και όσα έχουν γίνει, είναι εφικτό να  γίνουν ακόμα καλύτερα.

Η αντίληψη αυτή είναι ο οδηγός μου για την όλη προσπάθεια που προτίθεμαι να κάνω στα πλαίσια του ψηφοδελτίου μας.

Η Αθήνα μας έχει τις ιστορικές προδιαγραφές και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παγκόσμιους  πόλους έλξης για όσους αποζητούν ιστορικά ψήγματα του πολιτισμού και της πορείας του στα πέρατα του κόσμου, ωστόσο δεν φτάνει μόνο αυτό πλέον. Θα πρέπει να έχει στον υπέρτατο βαθμό και μία σειρά από προδιαγραφές, που πρέπει να έχει μία σύγχρονη πόλη η οποία δεν βασίζεται μόνο στο πολιτιστικό παρελθόν της αλλά και στο πολιτισμικό, επιχειρηματικό / αναπτυξιακό μέλλον της.

Η καθαριότητα της, οι δρόμοι της,  τα πάρκα της, τα πανεπιστήμια της, οι βιβλιοθήκες της, τα μουσεία της, τα ξενοδοχεία της, τα διατηρητέα κτίρια της, η ενεργειακή της εξέλιξη, τα πεζοδρόμια της, οι συγκοινωνίες της, τα ψηφιακά δίκτυα της, ο σεβασμός και η πλήρη υποστήριξη στα ΑΜΕΑ, τα βήματα προόδου στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, του παραεμπορίου, δεν θα πρέπει να είναι απλά καλά, αλλά μοναδικά παγκοσμίως, απολύτως πρωτοποριακά.

Η μοναδικότητα τους θα πρέπει να γίνεται αντικείμενο συζήτησης και σύγκρισης σε ολόκληρο τον κόσμο, η ευρηματικότητα στο κάθε τι θα πρέπει να αποτελεί έναν συνεχή στόχο και αντίληψη για τον κάθε έναν από εμάς.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, την ανάπτυξη του επιχειρηματικού τουρισμού, όπου με παράλληλη ενίσχυση της εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας  μπορεί να αναδείξει την Αθήνα σε διεθνή επενδυτικό προορισμό, θελκτικό στην εγκατάσταση και λειτουργία ξένων επιχειρήσεων  με ότι αυτό συνεπάγεται και για τις θέσεις εργασίας και για την οικονομική ανάπτυξη.

Αυτή είναι η πεποίθηση μου, αυτό είναι το όραμα μου, για το οποίο προτίθεμαι να αγωνιστώ.

ΖΗΣΗΣ Ε. ΨΑΡΡΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ME TON ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ»

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ / ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ